Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament preveu l’obertura del Passeig de la Vilesa

El pla que vol reduir l’accés dels cotxes als carrers del centre de Tiana ha marcat un dels principals debats del ple municipal del mes de febrer. Davant la pregunta del grup de Gent pel Progrés de Tiana, en referència el Retrobem-nos, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha afirmat haver celebrat diverses reunions informatives amb els diferents grups municipals del consistori. Un dels principals dubtes que ha plantejat aquest grup de l’oposició ha estat en referència la obertura del Passeig de la Vilesa, per eliminar el doble revolt. Esther Pujol ha explicat que aquesta és una intervenció que està prevista dins el projecte.

 

L'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol
L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol

Des de l’oposició, el grup de Gent pel Progrés de Tiana, contradiu les paraules del govern i insisteix en la manca d’informació que haurien rebut respecte aquest pla. Ho ha explicat el portaveu del grup, Joan Pau Hernández.

 

El portaveu de GPT, Joan Pau Hernández
El portaveu de GPT, Joan Pau Hernández

L’alcaldessa de Tiana, a més, ha explicat els costos que ha suposat per l’Ajuntament l’elaboració del Retrobem-nos. Pel projecte s’han gastat més de 20.000 euros, més de 3000 per l’assessorament tècnic i més de 700 euros pels treballs tipogràfics. L’actuació, però, tindrà la subvenció de 450.000 euros per part de la Diputació de Barcelona. Les enquestes que l’Ajuntament va dur a terme a l’hora d’elaborar aquest projecte també han estat subvencionades per aquesta administració per un import superior als 10.000 euros.

El ple municipal, febrer 2014
El ple municipal, febrer 2014

Aquest és el pla que està preparant l’ Ajuntament per controlar l’entrada de vehicles al carrer del Centre, al Lola Anglada, al Passatge Sant Cebrià i a l’accés al carrer Sant Domènech. Uns carrers on, en aquest moment, conviuen vianants i conductors. Aquestes vies, per tant,  es pacificarien, és a dir, on només hi podrien entrar veïns, comerciants, taxis, serveis d’emergència o persones amb mobilitat reduïda. S’està estudiant, però, la possibilitat de permetre l’accés a la resta de vehicles en determinats horaris, ja que alguns comerciants estarien en contra d’aquest projecte. Tot això es faria amb l’objectiu, segons informa la propia alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, d’acabar amb la inseguretat que els vianants patirien en aquesta zona.

Un vianant pels carrers del centre
Un vianant pels carrers del centre

El regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo, ha tornat a insistir amb la importància de controlar la velocitat amb la qual circulen els cotxes per Tiana. Ho ha fet presentant en forma de pregunta al ple municipal d’aquest febrer.

El regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo
El regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo

Al gener de l’any 2012 aquest regidor ja havia presentat una moció que hi feia referència. Segons Gonzalo, hi ha molts conductors que incomplirien les normes viàries: tant les que senyalen la velocitat com les dels STOP.

 

El portaveu del PSC, Héctor González, ha explicat que es fan diverses denúncies a conductors temeraris. A més, el govern ha anunciat que s’estaria treballant amb diverses empreses per instal·lar algun radar de control de velocitat. Aquests es situarien a les zones on els cotxes sobrepassen la velocitat permesa.

El ple municipal
El ple municipal

Relacionat amb temes de comunicació el portaveu de CiU, Enric Nolis, ha criticat no haver rebut informació sobre l’incendi de l’Alegria, durant el mateix diumenge 26 de gener. Unes paraules, però, que es contradiuen amb els membres de l’equip de govern. Tant l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, com el regidor de medi ambient, Héctor González, han explicat que van contactar amb membres de tots els grups municipals durant aquell dia.