Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Consistori s’uneix pel dret a l’habitatge de tots els tianencs

El ple de Tiana aprova amb 13 vots el Reglament que s’ha fet des de Serveis Socials per regular l’ús del pis municipal que servirà per allotjar persones en situació de vulnerabilitat. Aquest habitatge, antiga oficina de Correus cedit a l’Ajuntament per la jove de l’ex alcalde Joan Garí, cobriria les necessitat d’emergència de persones, empadronades a Tiana, sense suport familiar ni recursos econòmics. Ho presenten, precisament, en un moment on Catalunya encapçala tots els rànquings de desnonaments i d’execucions hipotecàries de l’Estat espanyol. A Tiana, segons el regidor d’acció social, Jordi Gost, hi ha hagut dos desnonaments en els darrers mesos.

El ple municipal, febrer 2014
El ple municipal, febrer 2014

El que permet l’aprovació d’aquest reglament és que aquest pis, situat a l’avinguda Isaac Albéniz,  pugui començar a acollir les persones més necessitades. En aquest habitatge, que disposa de dues habitacions, menjador, bany i cuina, hi podrien viure, de forma temporal, fins a cinc persones. Aquest punt ha comptat amb el suport de tots els regidors del consistori tianenc. El regidor d’acció social, Jordi Gost, ho ha qualificat com d’’enorme satisfacció’.

 

Gent Pel Progrés per Tiana, tot i estar-hi a favor, ha criticat el procediment amb el qual s’ha dut a terme aquest reglament.

 

Des del govern creuen que aquest pis, que acollirà persones en situació d’emergència, és competència de Serveis Socials. El Consell d’habitatge, però, seria escoltat, segons el regidor d’acció social, en cas que volgués aportar-hi alguna idea.

 

Des de Convergència i Unió han expressat la necessitat d’aquest pis. El regidor d’aquest grup, Joan Cañada, ha manifestat algun dubte sobre aquest reglament.

 

El regidor d’acció social ha explicat que Serveis Socials disposa d’un protocol d’actuació pels casos de violència de gènere. Aquest contempla l’actuació dels Mossos d’Esquadra en cas que sigui necessari. Jordi Gost ha convidat el regidor de Convergència i Unió a parlar-ne fora del ple.

 

Els grups del consistori també han aprovat la proposta que vol acabar amb l’existència d’habitatges buits que hi ha a Tiana. Una mesura que aniria destinada a les propietaris de bancs i caixes. L’ Ajuntament es suma, així, a altres municipis del Maresme, com Calella, Vilassar de Dalt o Cabrils, que defensen la urgència de mobilitzar els immobles desocupats.

El ple municipal
El ple municipal

El regidor d’urbanisme de Tiana, Ricard Fabra, ha defensat la lluita que es pot fer des dels municipis.

 

Convergència i Unió s’ha posicionat a favor d’aquesta proposta.

 

Gent Pel Progrés per Tiana també hi ha votat a favor.

 

Amb aquesta mesura, per exemple, podria multar fins a 3 vegades, per un import de 100.000 euros, les entitats financeres que mantinguin els immobles desocupats un cop transcorregut un termini fixat.