Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament vist amb ulls d’infant

Gairebé tots ells i elles l’han vist des de fora: la façana i el balcó de l’Ajuntament són part del seu paisatge quotidià si van o venen de la biblioteca o juguen a la plaça de la Vila. Però aquest dijous els infants de tercer de Primària de l’escola pública Lola Anglada han conegut l’Ajuntament per dins. Ha estat una experiència “divertida” i “interessant”, han dit alguns d’ells.

En Dani Farrés, arquitecte municipal, explicant detalls del mapa municipal
En Dani Farrés, arquitecte municipal, explicant detalls del mapa municipal

Una de les activitats que més interès ha despertat ha estat la xerrada que en Dani Farrés, arquitecte municipal, ha fet als infants. Els ha explicat, davant del mapa municipal de Tiana, les diferents zones del poble, si s’hi pot construir o no i per què. A en Gerard li ha agradat molt:

 

Alguns, s’imaginaven l’Ajuntament diferent:

 

Per als nens i nenes, totes de tercer de Primària, la visita forma part d’un projecte de Descobriment del Medi que estudien enguany, i que preveu conèixer de prop l’administració local. Ho explica la mestra de Descobriment del Medi Carme Palau:

Els alumnes han recorregut allò que, des de fora, mai no es veu de l’Ajuntament: els despatxos de tècniques i regidors o l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. També han pogut seure a l’Alcaldia que és allà on, els ha explicat l’alcaldessa, es reben les persones importants que visiten Tiana.

Quasi acabant han pogut veure, tocar i conèixer el rovell de l’ou de tot Ajuntament: la sala de plens. Allà, l’alcaldessa Ester Pujol els ha contestat diverses preguntes. Una d’elles ha estat si li agrada fer la seva feina. Els ha dit això:

 

A l'Oficina d'Atenció Ciutadana
A l’Oficina d’Atenció Ciutadana

Algunes de les conclusions de la visita han estat sinceres:

 

Els infants han acabat visitant les instal.lacions de la Policia Local, on han pogut engegar les sirenes dels vehicles. Per a alguns, ha estat el més interessant de tota la visita a l’Ajuntament.