Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Àlex Rosa: “tot just ara comencem a trobar l’engranatge oposició-govern”

Tirar endavant una nova cooperativa que podrà autogestionar-se i engegar una taula de feminisme a proposta de la CUP són dos dels grans projectes d’aquesta formació per aquest 2016 a Tiana, ha explicat el seu portaveu municipal, Àlex Rosa.

Rosa diu que estan satisfets amb el canvi de xip que van demanar en qüestió de serveis socials i d’ocupació ja que els ha permès, precisament, encetar la cooperativa que ja ha començat, explica, a donar les seves primeres passes per ser una realitat. Ara bé, tot i l’empenta inicial de l’Ajuntament, la cooperativa haurà d’adquirir independència i autosuficiència, afirma:

 

Aquesta és la quarta entrevista de La Local-Ràdio Tiana als portaveus dels 6 grups municipals -PSC, CDC-Demòcrates, ERC, Junts per Tiana, CUP i PP. En elles, ens expliquen quines són les propostes de les seves formacions pel 2016.

A l’entrevista, Àlex Rosa explica que els tècnics del consistori van treballar de valent per poder arribar a temps a demanar les subvencions. Unes subvencions que hauran de cobrir, per exemple, els salaris dels quatre treballadors que hi haurà. Com que fins el mes d’abril no es podrà comptar amb l’efectiu de les subvencions, els contractes es faran per 6 mesos. El local és municipal i es troba al carrer Ciutadella, just al costat de l’escola Tiziana. Rosa en detalla més aspectes:

 

A partir d’aquest primer pas, un dels següents serà anar a altres municipis on hi ha projectes semblants per extreure’n idees. Ara bé, no es tracta de l’única acció que pretén fer la CUP aquest 2016. També es vol fer una diagnosi sobre els diners que es destinen a la promoció econòmica, ja que Àlex Rosa creu que no se n’acaba de treure’n profit:

 

Àlex Rosa durant l'entrevista, als estudis de La Local-Ràdio Tiana
Àlex Rosa durant l’entrevista, als estudis de La Local-Ràdio Tiana

Crític amb la gestió del Casal

Un dels altres grans temes a treballar, creu el portaveu municipal de la CUP, és remunicipalitzar els serveis. Qüestions com les subvencions a les escoles, que la Generalitat ja aporta, o la gestió d’espais públics com el Casal -del qual, Rosa afirma que “no està ben gestionat”- cal treballar-les amb tota la ciutadania, diu el portaveu de la CUP:

 

Per a la remodelada casa Riera, al centre de Tiana, el portaveu de la CUP afirma que la seva formació ja té un projecte clar d’ús d’aquell espai:

 

Rosa també diu a l’entrevista que, passats 9 mesos de les Municipals, “cada cop hi ha més entesa” amb el govern municipal i els altres partits, i que cal entendre que tothom treballa i ha de treballar per Tiana:

 

Amb el pressupost municipal aprovat, fer previsions de totes les tasques a realitzar és més fàcil, assegura Rosa, ja que se sap amb què es pot comptar. El portaveu de la CUP considera que encara hi ha feina per fer però que s’està treballant per millorar diferents aspectes del poble.