Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Suport quasi unànime del ple a la desconnexió de l’Estat espanyol

Tots els grups municipals excepte el Partit Popular han donat suport, al ple d’aquest dimarts, a una resolució del Parlament de Catalunya que adopta “les mesures necessàries per a obrir el procés de desconnexió de l’Estat espanyol, d’una manera democràtica, massiva, sostinguda i pacífica.”

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts per Tiana, ha elogiat la ‘valentia’ dels regidors del PSC per votar que sí a la resolució.

 

Núria Blasco, portaveu del grup municipal del PSC, ha reiterat que el seu grup donarà suport a qualsevol resolució del Parlament i que, en aquesta, no estan d’acord en tots els punts.

 

Els altres dos partits que han dit que sí a la moció han estat la CUP i CDC-DC. Àlex Rosa, de la CUP, adverteix que la desconnexió comportarà desobediència però diu que estan disposats a pagar-ne el preu.

 

Olga Rué, des de CDC, deixa clar que aquesta moció ensenya que els pobles estan al costat del Parlament.

 

Diego Parra diu que des del PP s’opta per atendre les necessitats dels catalans, i que aquestes passen per dir que no i defensar la unitat de l’estat, encara que siguin l’únic partit que s’oposi a la independència.

 

La resolució a favor d’aquesta moció de tots els partits tret del PP és un dels punts més destacats del ple d’ aquest dimarts ja que han estat molt escassos els grups municipals del PSC a Catalunya que han votat a favor de la independència.