Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La CUP, contra la baixada del lloguer a la seu d’Orange a Tiana

Un punt de l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts que havia de ser, aparentment, de tràmit ha aixecat un certa polèmica. El punt en qüestió és una proposta d’acord per abaixar 1.000 euros -de 6.000 a 5.000- el lloguer que la companyia de telefonia Orange paga a l’any per ocupar part de l’edifici de Correus del poble.

Però la CUP no hi està d’acord. El regidor d’aquesta formació, Àlex Rosa, ha rebutjat, d’entrada, que Orange amenaci, assegura la CUP, l’Ajuntament que si no els rebaixa el preu del lloguer, retirarà la seva antena de Tiana i deixarà sense cobertura els seus abonats del poble. Aquesta ha estat la seva argumentació alple d’aquest dimarts:

 

El primer tinent d’alcalde, Ricard Fabra, ha explicat que estan a preus de mercat i que no hi ha hagut cap amenaça d’Orange a l’Ajuntament. També ha argumentat que si es treu l’antena una tercera part del poble es queda sense cobertura:

 

L’aalcaldessa, Ester Pujol, s’ha compromès a esbrinar si els preus d’Orange i el seu tracte als treballadors són abusius, tal com diu la CUP:

 

ÀlexRosa tampoc troba correcte que una multinacional com Orange -que, segons assegura la CUP “ha duplicat els seus ingressos nets el 2015, facturant per aquest concepte, 2.773 milions d’euros”- demani pagar menys lloguer. La CUP critica, a més, que la multinacional francesa hagi anunciat l’acomiadament de 550 treballadors de la filial espanyola.

La CUP, doncs, ha votat en contra d’aquesta proposta de baixada del lloguer. Acusa Orange de manca d’ètica, de vulneració dels drets laborals, d’incrementar el seu marge de beneficis a costa de l’explotació laboral i d’impedir el canvi de companyia als seus usuaris.

Orange, per la seva banda, assegura que cal que els ajustin el preu perquè tenen pèrdues.

Junts per Tiana s’ha abstingut en la votació i la resta de formacions hi han votat a favor, per tant la baixada del lloguer és ja un fet.