Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament vol mantenir l’actual model educatiu

Al ple d’avui s’ha inclós una moció del govern que ha entrat d’emergència a l’ordre del dia i que ha comptat amb el suport de tots els partits, excepte del Partit Popular. Aquesta moció posiciona l’Ajuntament de Tiana a favor del model educatiu actual de Catalunya i en contra de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, coneguda com a LOMCE, del govern espanyol.

El document també rebutja el debat que s’ha generat des de Madrid al voltant del model d’immersió lingüística. Especialment, es posiciona en contra que la Generalitat hagi de pagar l’escolarització a centres privats de totes aquelles famílies que vulguin que els seus fills s’eduquin amb el castellà com a llengua vehicular.

Respecte a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’ampliar les classes en castellà al 25% sempre que un alumne com a mínim ho demani, els partits municipals han decidit donar suport al que es decideixi des de la Generalitat.

Manuel Gonzalo, portaveu del Partit Popular, ha votat en contra de la moció perquè, segons ell, molts dels conceptes exposats al document “no s’ajusten a la realitat”. Una postura que Jordi Gost, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha qualificat com una “manca de respecte” cap a un model inclusiu i d’immersió lingüística.