Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El govern estudia fer canvis sobre el projecte original del ‘Retrobem-nos’

L’alcaldessa de Tiana valora positivament el resultat de la sessió pública de dijous passat. Una trobada que ha informat sobre el projecte del centre. “Ens va agradar la participació que hi va haver, tant a nivell d’assistència com d’intervencions. Era important per desactivar algunes inquietuds, realment molts veïns i veïnes hauran vist que es tracta d’una reducció molt gradual i molt pacifica”, ha dit Esther Pujol.

 

L'alcaldessa de Tiana, aquest matí al seu despatx
L’alcaldessa de Tiana, aquest matí al seu despatx

Esther Pujol ha explicat que la màxima garantia per als ciutadans i ciutadanes és el procés d’exposició pública que farà l’Ajuntament amb el ‘Retrobem-nos’. Un cop el ple municipal hagi aprovat provisionalment la ordenança que regula el projecte de pacificació, durant 30 dies tothom qui ho vulgui podrà expressar la seva opinió. Després d’estudiar les diferents al·legacions que s’hagin presentat, el ple haurà d’aprovar definitivament aquest pla. El text d’aquesta ordenança, a més, té previst atendre les necessitats específiques de persones, per exemple, amb discapacitat.

 

Esther Pujol afirma haver donat suficients explicacions a l’oposició

En resposta a les últimes declaracions dels grups de l’oposició de Tiana, l’alcaldessa s’ha volgut dirigir especialment al regidor de CiU, Joan Cañada: “El seu grup sembla que dóna suport a la pacificació perquè ha dit de manera reiterada que no s’hi neguen però que no en comparteixen les formes. El senyor Cañada ha estat a totes les comissions informatives i també més de dues hores al meu despatx. Té explicacions més que raonades sobre com s’ha portat a terme la presentació del projecte amb el veïns”. Ha dit també que Gent Pel Progrés de Tiana hauria de donar suport a un projecte que pretén aconseguir un centre més sostenible: “Aquest govern ha fet una aposta per una mobilitat segura, eficient i sostenible des del punt de vista mediambiental”.

 

El grup de Gent també criticava que l’Ajuntament no hagués presentat el projecte d’obertura del Passeig de la Vilesa. La d’eliminar el doble revolt és, segons Esther Pujol, una altra actuació que també està prevista però que es presentarà en una altra ocasió. Dijous passat era el dia pensat per explicar la pacificació dels carrers del centre.

 

L’Ajuntament valora la possibilitat de fer alguns canvis sobre el projecte bàsic del ‘Retrobem-nos’

Al web de l’Ajuntament de Tiana ja s’hi pot trobar la presentació del Retrobem-nos. És la que va fer servir l’expert en economia urbana, Marçal Tarragó, per explicar al públic els canvis que es volen fer al centre.

La notícia del web de l'Ajuntament de Tiana
La notícia del web de l’Ajuntament de Tiana

En aquesta notícia del web institucional, però, afirmen que el que es presenta és un projecte bàsic i que, per tant, a l’hora d’executar-lo podria patir alguna modificació. De fet, la pròpia alcaldessa de Tiana afirma que des de l’Ajuntament s’està valorant la possibilitat de fer-ne alguns canvis. Després de la sessió pública van comprovar que una de les principals preocupacions del veïnat era la de no poder aparcar als llocs del centre durant les nits. Estarien treballant, doncs, amb aquest tema. La idea inicial, la de no deixar aparcar els cotxes, volia evitar la circulació reiterada a la zona.

Els aparcaments que hi haurà al centre
Els aparcaments que hi haurà al centre

Esther Pujol ha explicat que també estan valorant dues opcions sobre la reforma que volen fer entre el carrer del Carme i el carrer Sant Cebrià: la opció de mantenir la casa que hi ha i la opció de tirar-la a terra i fer un jardí públic. Aquest habitatge és propietat municipal i reformar-lo tindria uns costos econòmics més elevats, per sobre els 350.000 euros.

Fotografia de com quedaria la zona entre c/Carme i c/Sant Cebrià sense la casa
Fotografia de com quedaria la zona entre c/Carme i c/Sant Cebrià sense la casa