Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’AMB subvenciona part del carril bici de Santiago Rusiñol

El dilluns 14 de gener van començar les obres del carril bici a la zona verda del carrer Santiago Rusiñol. Unes obres que, tal com ha explicat a La Local la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Núria Garcia, es van adjudicar abans de Nadal i s’espera que acabin a mitjans de març.

La construcció del carril bici es va adjudicar a Construcciones Roig amb un import de 197.828,38.-€. D’aquesta xifra, l’Àrea Metropolitana de Barcelona en subvenciona 106.623,24.-€. Això vol dir que l’Ajuntament es fa responsable de 91.205,14.-€.

La subvenció de l’AMB està inclosa dins del projecte Bicivia, impulsat per aquest mateix organisme l’any 2016. L’objectiu de Bicivia és connectar d’una manera ràpida, directa i segura, de nord a sud i d’est a oest, tota la metròpolis incentivant la construcció de carrils bici com el de Tiana:

 

Dels 24 projectes de carrils bici en 17 municipis metropolitans que es van contemplar l’any 2016, a dia d’avui hi ha sis finalitzats. La resta d’actuacions, tal com explica la mateixa AMB, es troben en procés d’execució d’obres i es preveu que es finalitzin a principis del 2019. Entre elles es troben els municipis de Tiana i Badalona.

La regidora d’Urbanisme explica que, en origen, el carril bici havia d’unir Tiana amb Montgat fins a l’estació de tren de manera més ràpida, directa i segura:

 

Montgat, però, va prioritzar el carril bici per la zona de la costa i la connexió amb Barcelona:

 

Així doncs, tot i que de moment no pugui tenir continuïtat a Montgat, Garcia diu que era necessari fer aquest carril per dignificar una zona de Tiana que ho necessitava. A més a més, la mobilitat sostenible ha sigut una prioritat d’aquest equip de govern, diu:

 

El projecte consta de dues cintes, una amb els carrils bici de baixada i pujada i l’altra destinada a vianants, ubicades a la zona verda del carrer Santiago Rusiñol:

 

En els trossos on hi hagi una vorera més ampla o el terreny no ho permeti, només hi haurà la cinta del carril bici. El recorregut anirà acompanyat d’un enllumenat per permetre la circulació quan es faci fosc:

 

La regidora explica que, un cop acabades les obres, l’impacte sobre l’actual zona verda serà el menor possible:

 

La construcció del carril bici de Tiana fins a Montgat, que es va projectar l’any 2017 i no ha vist la llum fins a principis del 2019, ha sigut molt qüestionada per tota l’oposició, que creu que no és una obra prioritària per a Tiana. Així ho van expressar, per exemple, durant la tertúlia política d’aquest mes de gener.