Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’ANC convoca els tianencs a la plaça

L’Assemblea Nacional Catalana de Tiana ha convocat aquest vespre, a les 19h, els tianencs i les tianenques a trobar-se a la plaça de la vila. Es farà per protestar contra la suspensió dictada, aquest dilluns, pel Tribunal Constitucional de la Llei de consultes i del decret de convocatòria de la consulta del 9-N. D’aquesta manera demanen que tothom hi vagi vestit de groc, per reivindicar el sí-sí.

Aquesta és una convocatòria que s’ha fet arreu de Catalunya, per aplegar-se davant de tots els ajuntaments. Està previst que tant a Tiana com a la resta de pobles s’hi llegeixi un manifest unitari.

El Pacte Local pel Dret a Decidir, a més, es reunirà aquest vespre, després de la convocatòria a la plaça, per preparar més accions de cara el 9 de novembre.

 

La suspensió del TC

El Butlletí Oficial de l’Estat publica aquest dimarts l’admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del recurs d’inconstitucionalitat presentant per govern espanyol contra la Llei de consultes i el decret de convocatòria de la consulta del 9-N, de manera que, tal com establien ahirs al vespre les providències de l’alt tribunal, també queden suspeses “les restants actuacions” en relació a la preparació de la consulta. Així, en teoria, la Generalitat no podrà emetre més anuncis institucionals sobre la celebració de la consulta. La suspensió, en vigor a partir de la publicació del BOE, també afecta els “actes o resolucions que s’hagin pogut dictar en aplicació” de la Llei de consultes.