Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ara i aquí debat sobre el nou local del Cau

L’Ara i aquí, el programa de tertúlia política de La Local-Ràdio Tiana, ha tractat aquest dimarts el tema de la inauguració del nou local del Cau. L’edifici, situat a Cals Frares, s’ha inaugurat aquest dissabte amb la presència de bona part dels polítics del consistori.

Alguns dels tertulians van traslladar la reflexió que alguns caps del Cau van expressar el dia de la inauguració: que faltava espai. Aquesta va ser la principal crítica de la majoria de grups municipals, excepte el PSC, el PP i la regidora no adscrita Marta Guàrdia, que va defensar el projecte que va ajudar a tirar endavant quan era regidora de Joventut.

En la tertúlia van participar en Salva Bosch, com a representant de la CUP; la Marta Martorell, en nom d’Esquerra Tiana; en Josep Maria Galceran, del PDeCat-DC; la Marta Guàrdia, com a regidora no adscrita; en Francesc Comas, representant a Junts per Tiana; l’Albert Sales, en nom del PSC; i en Diego Parra, del PP.

Les reflexions van ser agredolces. Per una banda, tots els grups van felicitar la fita que s’ha aconseguit després de la reivindicació de l’AEiG Roger de Flor: que tinguin un local propi. També estaven d’acord a dir que el lloc escollit era molt adient i ajudaria a donar vida a Can Gaietà. Per altra banda, com hem dit, alguns grups van criticar la falta d’espai. Així ho van expressar, per exemple, en Salva Bosch i la Marta Martorell:

 

Una reflexió a la qual es va sumar en Josep Maria Galceran, que va qüestionar que els dos altres mòduls del projecte s’hagin quedat a mitges:

 

En Francesc Comas va afegir que el projecte s’hauria d’haver fet amb previsió de creixement. Ara per ara, va dir, no cobreix les necessitats dels 7 grups del Cau:

 

Tant l’Albert Sales com en Diego Parra van preferir ser positius i mirar la part bona del projecte. Segons Sales, és un espai que dóna moltes possibilitats i que també podran aprofitar altres entitats del poble:

 

Una reflexió que també va fer Parra, dient que el projecte no és només del Cau, sinó de tot el poble:

 

La Marta Guàrdia va respondre a les crítiques dient que li sabia greu que la majoria dels grups diguessin ara que el projecte era insuficient. Va recordar com van ser les negociacions quan portava la regidoria, del 2015 al 2017:

 

Els dos mòduls inacabats

Els tertulians també van reflexionar sobre què farien amb els dos mòduls que ara estan inacabats, a l’espera que el pròxim equip de govern els acabi i faci encabir més entitats del municipi.

Pel que fa a Esquerra, Martorell va dir que farien una consulta perquè fossin els tianencs i tianenques qui ho decideixin:

 

Des de la CUP, Bosch va dir que seria decisió del Cau i de les entitats:

 

En Josep Maria Galceran va proposar fer un inventari d’entitats i dels espais disponibles per saber quina realitat hi ha:

 

Des de Junts, Comas va dir que l’ideal seria encabir el màxim d’entitats possibles segons les seves necessitats:

 

L’Albert Sales va dir que parlaria amb les entitats i que tindria en compte la realitat pressupostària de Tiana:

 

Per últim, en Diego Parra també va dir que es fixaria en les mancances i necessitats de les entitats:

 

El nou local de Cau consta d’un edifici modular, rectangular, d’uns 145 metres quadrats distribuïts en una sola planta. L’interior està dividit en 4 espais més petits i, aïllat, un cinquè, on hi ha el lavabo. A la part exterior té unes bigues de fusta que formen una gran porxada.

Escolta el programa complet al podcast de l’Ara i aquí.