Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ara i aquí valora els grans actes del mes de març a Tiana

La tertúlia política del mes de març ha vingut carregada de temes. I és que el tercer mes de l’any ha comptat amb molts actes històrics de Tiana –Tres Tombs i Plantada Popular, s’ha commemorat el Dia de la Dona i, a finals de mes, hi ha previst que es faci el primer torneig d’e-games al poble, un esport que està molt de moda entre els joves.

Els tertulians i tertulianes que han participat en el debat de l’Ara i aquí han valorat els actes que ja han tingut lloc i han reflexionat sobre la utilitat del torneig de FIFA’19 que es celebrarà el pròxim 31 de març al Pavelló Municipal.

A causa de la coincidència entre el programa en directe i la Junta de Portaveus, alguns dels tertulians habituals no van poder assistir o bé van haver de marxar abans. És el cas d’en Diego Parra, del PP, o de les regidores Marta Guàrdia i Olga Rué, que només van poder estar mitja hora. La resta de representats polítics van ser la Marta Martorell, en nom d’Esquerra; en Pau Seda, de la CUP Tiana; l’Albert Sales, en nom del PSC Tiana; i la Marina Perejuan, representant a Junts per Tiana.

E-games

El tema que més joc va donar, mai millor dit, és el del torneig d’e-games. La cita prevista pel pròxim 31 de març va iniciar un debat al voltant del benefici o no dels videojocs en joves, la pedagogia que ha d’anar acompanyada d’un esdeveniment així i el desig que el torneig hagués sigut amb un joc més cooperatiu i amb perspectiva de gènere que el FIFA.

Marta Guàrdia i Olga Rué creuen que està bé que es promoguin activitats per a joves i que la iniciativa respon a una realitat:

 

Tot i això, es va obrir un debat entre tots els tertulians sobre la funció pedagògica d’aquest torneig i els objectius que persegueix:

 

En aquesta línia, la Marina Perejuan va afegir que el “com es fa” és una part molt important:

 

Marta Martorell va posar sobre la taula el tema que el torneig hauria de fer-se amb perspectiva de gènere, posant algun joc on també puguin participar les noies. En Pau Seda estava d’acord amb la perspectiva de gènere, però va afegir que el FIFA estava socialitzat com a joc per nois, i això és el que havia de canviar:

 

Dia de la Dona

Els diferents actes que van acompanyar la celebració del 8M a Tiana han estat molt ben valorats per tots els tertulians. Valoren que s’hagin fet activitats més enllà del divendres. L’única cosa negativa, segons Marta Guàrdia, és que enguany no s’ha fet la Caminada del diumenge:

 

Tres Tombs i Plantada Popular

Els Tres Tombs i la Plantada són dues activitats molt ben valorades tant pel poble com pels representants polítics. Tots creuen que ambdues s’han de mantenir, tot i que es podrien fer alguns canvis. Per exemple, en Pau Seda opina que els Tres Tombs es podrien fer més pluriculturals, més enllà de la celebració cristiana:

 

Una de les característiques més ben valorades dels Tres Tombs és el fet que sigui una celebració intergeneracional, que aplegui a gent de totes les edats. Aquestes són les reflexions que van fer la resta de polítics:

 

Pel que fa a la Plantada Popular, Guàrdia i Sales van proposar que s’anés variant de lloc:

 

Tant Rué com Martorell van posar sobre la taula la idea d’aconseguir per Tiana el distintiu de Vila Florida. En el cas de la representant del PDeCat-DC també va afegir que la Plantada s’hauria de promoure més:

 

Tant en Pau Seda com la Marina Perejuan va agrair que hi hagués un acte que incités a la cultura de l’ecologisme, però, en el cas del representant de la CUP, va contraposar-ho amb altres polítiques de l’equip de govern, com la construcció del carril bici, que va etiquetar com a “cultura del ciment”:

 

Escolta el programa complet al podcast de l’Ara i aquí.