Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’arribada del Batxillerat i l’emergència climàtica, temes centrals de l’Especial Ara i aquí

La tertúlia política del mes de febrer es va obrir a totes les forces polítiques del poble que es van presentar a les eleccions. Un especial “Ara i aquí” que es farà, com a mínim, dues vegades més durant el 2020, cap a mitjans i finals d’any.

L’estudi 1 va acollir a Marta Martorell com a representant d’ERC, a Enric López en nom de Podem Tiana, en Mateu Hernández com a portaveu de Junts per Catalunya Tiana, a Albert Sales com a portaveu del PSC i a Gemma Liñán en nom de Junts per Tiana.

Els temes que es van portar a debat van ser dos: l’arribada del Batxillerat, amb la consegüent ampliació de l’Institut de Tiana, i l’emergència climàtica.

Pel que fa al primer, va rebre el suport de totes les forces polítiques, que creuen que és una necessitat que el municipi necessitava cobrir. Tot i això, les discrepàncies entren en la manera d’aconseguir aquesta ampliació.

Els grups de l’oposició defensen que la Generalitat és la que s’hauria de fer econòmicament responsable de l’ampliació i no pas l’Ajuntament de Tiana, que ha hagut de buscar una via a través del Programa d’Actuacions de Cohesió Territorial (PACTE) que ofereix l’AMB:

 

Una opinió que també comparteixen tant PP com Ciutadans, que no van poder estar al debat però van oferir declaracions:

 

Els representants dels dos partits que estan al govern, ERC i Junts per Catalunya Tiana, van explicar com havien sigut les negociacions amb la Generalitat i la solució que s’havia trobat per aconseguir tenir l’edifici ampliat pel curs 2021-2022:

 

Des de Podem Tiana van demanar que s’evités que els mòduls prefabricats es cronifiquessin:

 

Pel que fa al segon tema, l’emergència climàtica també és un assumpte que uneix a tots els partits, tal com va remarcar el portaveu dels socialistes:

 

Els portaveus de Junts per Catalunya Tiana i Podem Tiana van remarcar que l’emergència climàtica ja era una realitat i que s’havia d’actuar en conseqüència:

 

Una idea que també van defensar els representants del PP i Ciutadans:

 

La representant de Junts per Tiana va dir que no només s’havien de prendre mesures i plans contra el canvi climàtic, sinó que també s’havien de saber desenvolupar:

 

Després de l’aprovació del PLACC durant el ple del mes de gener, ERC explica quines coses es poden començar a fer ja:

 

El proper especial de l’Ara i aquí es farà al mes de juny i tractarà més temes d’actualitat del poble. De moment, podeu recuperar el programa sencer a l’ivoox de La Local.