Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’artista Hazy pinta el mur del Parc de l’Antic Camp de Futbol

El Guille és un grafiter valencià. El seu nom artístic és Hazy i va ser el guanyador del concurs pel Museu a Cel Obert que l’Ajuntament de Tiana va organitzar l’any passat. El seu mural va ser l’escollit, entre 35 candidatures, per decorar la paret del Parc de l’Antic Camp de Futbol.

Per aquest motiu, ja porta una setmana treballant en aquesta obra, juntament amb la seva companya, la Paula. Segons explica el Hazy, ella és qui li va fer arribar la convocatòria del concurs:

 

La Paula explica que tots dos es van presentar per separat, però van decidir que si guanyava un dels dos, col·laborarien junts al seu treball. Per a tots dos, aquesta és la primera vegada que s’enfronten a una superfície tan gran com la de la paret de l’Antic Camp de Futbol, que també inclou les grades:

 

Haver guanyat aquest concurs li ha donat al Hazy l’oportunitat de dur a terme un projecte que ja havia començat a plantejar cap a l’any 2014:

 

El seu primer contacte amb el món del graffiti va ser el 2005, en plena adolescència, en un petit barri de València. Ell i el seu grup d’amics feien molta vida al parc i als carrers del barri, on es van capbussar al món de la cultura urbana:

 

A la llarga, alguns dels seus companys van anar abandonant el graffiti, inclòs el propi Hazy. Tot i així, al 2010 va tornar-ho a reprendre, fruit de les inquietuds artístiques que tenia per tornar a pintar. Segons el Hazy, el graffiti li va fer néixer una inquietud artística que volia desenvolupar.

Per aquest motiu, tot i que a l’escola es va centrar en un itinerari de Lletres i va cursar la carrera de Filosofia, la seva vida s’ha acabat centrant en aquesta expressió artística. Actualment, està estudiant Disseny Gràfic.

Per la seva banda, la Paula és va encaminar en aquest món des que va estudiar el Batxillerat artístic:

 

El Hazy, juntament amb un company seu, formen part del col·lectiu valencià KORA Pintura mural, on s’encarreguen de tot tipus de decoracions a parets i persianes d’establiments comercials. Treballa a demanda i fa feines corporatives. Tot i així, també ha creat obres de manera altruista, per causes que ell considera que tenen coherència amb el seu pensament i forma de vida:

 

Després d’acabar el projecte del mur del Parc de l’Antic Camp de Futbol, el Hazy i la Paula tornaran a treballar junts en un projecte audiovisual que es durà a terme durant l’estiu. La Paula explica que el treball al mur ha sigut molt intens però que s’han sentit molt acollits per la gent de Tiana:

 

El Hazy i la Paula estaran, com a mínim, un parell de dies més per acabar el que va ser la obra guanyadora del concurs Museu a Cel Obert.