Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’artista tianenc Mario Tarragó homenatja a en Joan Armengol “Juanito”

Coincidint amb els 15 anys de la mort d’en Joan Armengol “Juanito” –el passat 10 de juliol hauria complert 70 anys-, dissabte vinent tindrà lloc la inauguració de l’obra que l’artista tianenc Mario Tarragó ha creat per homenatjar-lo.

La peça, inclosa dins de la iniciativa Museu a Cel Obert, s’inaugurarà al parc que duu el nom de l’homenatjat, Joan Armengol i Moliner. El seu fill, en Lluc Armengol, ha sigut l’encarregat d’organitzar l’acte d’inauguració, que començarà a dos quarts de vuit de la tarda.

Els dos han volgut, a través de la peça artística i de l’acte en si, retre homenatge a l’essència d’en Joan Armengol. Per a en Mario Tarragó, pensar en el “Juanito” era pensar en el carrer:

 

Aquesta relació entre en Joan Armengol i el carrer s’ha traduït en dos símbols. Per una banda, l’envelat:

 

Per l’altre, un cartell. En Mario i en Lluc expliquen el seu significat:

 

Així doncs, el resultat final ha sigut una obra que Tarragó creu que captura l’essència d’en Joan Armengol:

 

Una essència que també ha buscat en Lluc Armengol a l’hora d’organitzar l’acte d’inauguració, que comptarà amb la col·laboració de moltes persones relacionades amb el món del circ i d’en “Juanito”:

 

La primera part de l’acte, titulada “On és el circ?”, tindrà lloc al mateix parc:

 

La segona part, titulada “El circ és qualsevol petit univers”, tindrà lloc a Can Boter:

 

Un cop inaugurada, la peça es quedarà fixa al parc Joan Armengol i Moliner:

 

L’acte també comptarà amb una mostra expositiva del taller de fotografia realitzat per veïns de Tiana sobre el procés constructiu de l’obra.