Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Laura Cussó: ‘és una bona oportunitat perquè una mare soltera pugui començar a estalviar’

 

La protagonista del vídeo és una de les persones afortunades del primer sorteig de pisos de lloguer social que s’ha fet mai a Tiana. “Estic molt contenta perquè m’ha tocat el que jo volia, tinc molta llum i dues habitacions”, explica Laura Cussó, qui assegura que a partir d’aquest moment podrà començar a estalviar. Fins fa ben poc, la tianenca, finalitzava cada mes econòmicament molt justa perquè com a mare es feia càrrer d’un lloguer mensual de 700 euros.

Laura Cussó abans d'entrar al seu nou pis
Laura Cussó abans d’entrar al seu nou pis

Tornar a casa els pares de la Laura ha estat una solució provisional per poder buscar una sortida al problema, una sortida que ha arribat després d’apuntar-se com a persona interessada per aquests habitatges i gràcies, en part, a l’atzar. A partir d’ara, la jove pagarà menys de 500 euros al mes per aquest domicili de dues habitacions, una diferència que l’ajudarà a refer la seva vida com a mare soltera.

Laura Cussó ensenya el seu pis
Laura Cussó ensenya el seu pis

Cussó, tot i ser una de les persones sortoses de les llistes d’aspirants als pisos de dues habitacions, critica que les famílies monoparentals no es considerin com una de dos membres sinó com una parella i que, per tant, formin part dels col·lectius que també opten a tenir només una habitació. Està convençuda que les mares i els pares solters haurien de formar part, automàticament, dels grups que necessiten més d’una estança. Segons el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Tiana, Ricard Fabra, aquesta crítica s’ha de fer durant el període d’al·legacions que aquests processos obren abans del seu pertinent sorteig. Fabra, a més a més, afegeix que canviar aquesta llei és competència de la Generalitat de Catalunya.