Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’avet de Nadal reviurà al parc del tramvia de Tiana

L’arbre de Nadal que hi havia des del 2 de desembre a la Plaça de la Vila l’han tret aquest dijous d’allà però continua viu: en realitat, només ha fet mudança.

WhatsApp Image 2017-01-20 at 12.41.21

I és que el mateix dijous, un camió especial el va traslladar a l’avinguda Garí amb Riera de Tiana, molt a prop d’on antigament hi havia el tramvia restaurat. Ara és la seva nova llar, tal com explica Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient:

 

Poc després que el col.loquessin a la Plaça de la Vila, a començament del desembre passat, el gran avet va començar a treure brots nous: això va animar encara més l’equip de Medi Ambient a l’hora de buscar-li un nou lloc després de les festes de Nadal.

 

És el quart arbre de Nadal que es trasplanta a un altre lloc del poble: el de l’any passat, que no va sobreviure, es va plantar al pati de l’escola Lola Anglada. Els altres dos arbres de Nadal sí que segueixen vius: un el van plantar a la zona de la petanca i l’altre a l’associació de veïns de La Virreina.

 

Aquests avets tenen una arrel molt gran i, per sobreviure en condicions, aquesta ha de fer-se almenys el doble de gran del volum que ocupa la copa. Necessiten, a més, tenir sempre el rec garantit per això l’arbre de Nadal no es podia trasplantar a qualsevol lloc del poble.

Ara per ara, l’Ajuntament no es planteja adquirir avets per Nadal que no siguin naturals.