Fa 31 anys que l’Avi Mingo és un dels restaurants preferits pels tianencs i, per què no dir-ho, pels que vénen de fora. L’Avi ofereix una carta de menjar tradicional i de temporada, i són molts els clients habituals que, sense èxit, intenten imitar-ne les receptes.
Sens dubte, però, el plat estrella de l’Avi Mingo és la trencadissa d’ou. És per això que, després de 5 anys servint trencadisses a quasi totes les taules, s’han decidit a crear una carta de diferents varietats d’aquest plat. De moment, és tot un èxit. Ho ha explicat a La Local en Jaume Parodi, gestor i cuiner de l’Avi Mingo:
De ben segur que tots coneixeu prou bé la trencadissa d’ous i patates, però no n’és pas l’única. Durant la visita de Ràdio Tiana a l’Avi Mingo, en Jaume ens ha explicat quines són les trencadisses més demanades pels clients:
Encara que no ens ho pugui semblar, són molts els tianencs que han contribuït a crear nous tipus de trencadissa. Segons explica en Jaume, moltes de les que apareixen a la carta són fruit de demandes dels clients:
La Local ha anat a l’Avi Mingo amb l’objectiu de descobrir el secret de la trencadissa. Ha estat impossible, tot i que en Jaume hi té la mà trencada. Tant és així que ens ha explicat més d’una anècdota, com la següent:
La trencadissa d’ous és una especialitat que prové de Madrid, concretament del conegut restaurant Casa Lucio. Segons explica el cuiner, tot i que els ingredients de la recepta són els mateixos, a Madrid i a Tiana s’elabora de maneres ben diferents. La manera de fer-la, diu, en determina el gust final:
Queda comprovat que l’important de les receptes no són els ingredients que incorporen sinó el talent de qui les cuina. A l’Avi Mingo, el talent es transforma en les famoses trencadisses d’ou que qualsevol tianenc es deleix per provar.