Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’eclipsi total de Lluna més llarg del segle

Durant la nit del 27 de juliol el cel es convertirà en l’escenari d’un dels esdeveniments astronòmics més excepcionals que existeixen. Un eclipsi total de Lluna farà que durant unes hores, el nostre satèl·lit es tenyeixi de vermell. És l’anomenada Lluna de Sang o Lluna Roja, i el Grup Astronòmic de Tiana ha preparat una activitat per poder observar-la.

L’activitat començarà a les 9 del vespre, aproximadament. Es col·locaran un o dos telescopis al jardí de l’observatori per tal que tothom qui vulgui assistir pugui veure la transformació de la Lluna. Aquest és un fenomen, però, que també es podrà veure a simple vista, explica el president de l’entitat tianenca, en Ramon Bosque:

 

Ja sigui per telescopi o a ull nu, es podrà veure tot el procés: l’inici de l’eclipsi; el seu punt més àlgid, amb l’eclipsi total; i la progressiva tornada a la normalitat:

 

La causa d’aquesta fenomen és ben simple: el Sol, la Terra i la Lluna s’alineen, quedant la Terra entremig dels dos astres. Això fa que l’ombra del nostre planeta enfosqueixi la Lluna. Però el que fa tant especial aquest eclipsi lunar és un color: el vermell. Quan l’eclipsi estigui al seu punt més àlgid, la Lluna es veurà completament roja. En Ramon Bosque explica per què es produeix aquest fenomen:

 

D’aquesta manera, la Lluna anirà perdent el seu blanc habitual fins a tornar-se completament vermella. Després, tornarà progressivament al seu estat original. L’eclipsi total d’aquest divendres, a més a més, tindrà un factor que el farà encara més especial: serà el més llarg del que portem de segle.