Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Leleka, la cigonya de Mozartiana que vol portar instruments a infants ucraïnesos

L’equip de professors de Mozartiana, l’espai de formació musical situat a l’Avinguda Isaac Albéniz, ha posat en marxa una iniciativa de cooperació amb l’escola de música Mikola Koliada núm. 13 de Khàrviv, a Ucraïna, per fer arribar als alumnes del centre que han hagut de deixar la ciutat o el país a causa de la guerra els instruments que no s’han pogut emportar amb ells. La Clara Gómez, directora de Mozartina; i la Irina Velesova, Cap d’Estudis, ens expliquen que tot va sorgir a partir d’un missatge de Whatsapp:

 

Des de l’escola de música ucraïnesa els han fet arribar una llista amb els instruments que els fan falta, tot i que estan obertes a tota mena de donacions. Molts dels alumnes han perdut el seu instrument perquè han hagut de fugir a indrets de tot Europa i Ucraïna on no se’ls han pogut emportar:

 

La iniciativa porta el nom de Leleka, que significa cigonya en ucraïnès:

 

La Clara i la Irina expliquen que es pot col·laborar de diferents maneres, des de fent una donació d’algun instrument, fer arribar aquest instrument al nen o nena que el necessita, fent una aportació econòmica o formar part de l’equip organitzatiu:

 

De fet, estan orgulloses perquè, tot i que la maquinària la van engegar fa només dues setmanes, la primera cigonya-leleka ja ha pogut fer la seva primera entrega:

 

La Clara diu que la part més difícil d’aquest projecte solidari és poder fer arribar els instruments dins d’Ucraïna:

 

No s’han marcat cap data límit, sinó que tindran aquest projecte en actiu el temps que faci falta, fins que ja no sigui necessari. Per rebre més informació, oferir donacions o fer-se voluntari, us podeu posar en contacte amb Mozartiana mitjançant el correu mozartiana.ucraina@gmail.com.