Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tala de pins al bosc situat sobre l’Ermita per frenar la plaga de Tomicus, prevenir incendis i aconseguir arbres més resistents a la sequera

Aquest dimarts 29 de novembre s’ha dut a terme al bosc situat sobre l’Ermita de l’Alegria una actuació per tallar alguns pins de la zona. La iniciativa està impulsada per l’Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central amb la supervisió de la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Francesc Giró, de Ca l’Andreu, explica que l’objectiu d’aquesta actuació és aclarir la pineda i intentar que les capçades no es toquin per frenar la proliferació de la plaga de Tomicus, prevenir incendis i per aconseguir que els arbres de la zona siguin més resistents en una situació de menys disponibilitat d’aigua.

Paral·lelament a això, l’Ajuntament de Tiana realitzarà aquest dimarts 29 i dimecres 30 de novembre a la nit un tractament preventiu contra la processionària del pi als pins de la via pública i els parcs i jardins del poble. S’utilitzarà deltametrina a 1,5% i recomanen retirar la roba estesa i tancar finestres. En cas de pluja, el tractament es reprogramarà.