Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Equip d’Atenció Primària efectua les proves de diagnòstic a tots els residents asimptomàtics

L’Equip d’Atenció Primària que segueix de manera diària l’estat dels residents de Sant Cebrià ja ha efectuat totes les proves de diagnòstic PCR als pacients asimptomàtics. Un cop fetes, s’han derivat a alguns d’ells al lloc més adequat en funció de la seva clínica i el seu estat funcional.

Així doncs, segons dades facilitades a data del 15 d’abril, 15 residents estan derivats o bé al domicili amb familiars, bé als hospitals/clíniques o bé als centres sociosanitaris. D’aquests, 4 han estat traslladats a la Residència Ballesol de Badalona.

Pel que fa a la resta, hi ha 6 residents negatius, 26 amb simptomatologia o bé que són contactes d’algun pacient i 23 positius de Covid-19. En total, hi ha hagut 18 defuncions.

Segons informa l’Ajuntament de Tiana, actualment la Residència compta amb un equip de Badalona Serveis Assistencials format per un metge de família, una infermera comunitària i dos metges del sociosanitari del Carme que coordinen un grup de 8 professionals de l’àmbit d’Atenció Primària.

A més, segons va informar la direcció de la Residència, el passat 10 d’abril havien tingut 10 noves incorporacions pel que fa a personal, algunes derivades des del Departament de Benestar, Treball i Família i algunes directament des de la direcció del centre.

Per últim, l’Ajuntament explica que l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol comença a aplicar entre els usuaris d’algunes residències positius de la COVID-19 o amb simptomatologia, entre les quals es troba la Residència i centre de dia Sant Cebrià de Tiana, un tractament profilàctic amb hidroxicloroquina, amb el que s’aconseguiria que la persona amb COVID-19 seria infecciosa durant menys dies i els contactes estarien més protegits.

Per rebre aquest tractament, els mateixos pacients haurien de donar el seu consentiment i és per això que s’oferirà a pacients que no tinguin deteriorament cognitiu i que puguin decidir per ells mateixos si volen fer-lo.