Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Usuaris del CAP Tiana ja poden accedir per internet a les seves dades de salut

Una part de les persones usuàries del Consultori Local de Tiana (el CAP) ja pot consultar per internet moltes de les seves dades personals. I és que aquest mes d’octubre ha entrat en funcionament l’espai digital Cat@Salut La Meva Salut que permet, entre altres, als usuaris dels centres gestionats per BSA (Badalona Serveis Assistencials), com Tiana, l’accés a aquest servei.

El nou espai digital de consulta, explica BSA, posa a l’abast de la ciutadania, de forma personal i intransferible, informació sobre la seva salut derivada de l’atenció rebuda als centres de la xarxa sanitària pública catalana.

BSA fa aquests dies una campanya per promocionar el nou espai, per tal que els usuaris en facin ús. No tothom, però, és un usuari potencial: BSA explica que posa l’èmfasi en els pacients que compleixen els requisits necessaris per registrar-se a Cat@Salut La Meva Salut, que són ser major de 18 anys, i tenir adreça de correu electrònic i telèfon mòbil.

L’espai digital permet a l’usuari accedir, entre d’altres, a la relació de diagnòstics d’atenció primària, informes clínics (per exemple d’urgències i d’altes d’ingrés hospitalari), a resultats de proves (com informes de laboratori o de diagnòstic per imatges) o al pla de medicació vigent d’un/a pacient.

BSA adverteix, però, que cal tenir en compte que es tracta d’un projecte en evolució i que els centres hi van incorporant les seves dades progressivament, per la qual cosa aquestes no estan disponibles encara en la seva totalitat.

Com donar-s’hi d’alta

Per iniciar els tràmits per donar-se d’alta al sistema, els usuaris han d’adreçar-se presencialment al seu CAP i presentar la targeta sanitària i un document identificatiu oficial (com el DNI). El tràmit es realitza sense cita prèvia i coincidint amb l’horari de cada centre, als taulells d’atenció al ciutadà.