Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les joguines no són sexistes, segons els psicòlegs tot depèn dels pares i mares

Hi ha joguines per a nenes? I joguines per a nens? O totes són per a tothom? Els infants, segons l’associació coeducació, tenen clar a qui van dirigits els diferents anuncis de joguines. És per això que el psicòlegs es pregunten si els petits escullen els joguets de forma lliure. Segons ells, les joguines no són sexistes, tot depèn de la nostra mirada.

Tiana continua immers en les jornades de les dones. Aquest cap de setmana ha estat el torn de parlar de les joguines. Aquest taller, dirigit a grans i petits, ha fet reflexionar, sobretot, els pares i mares. I és que, segons l’associació coeducació, són ells els qui comencen a transmetre el sexisme als seus fills i filles, de manera inconscient, a través dels diferents jocs. Totes les joguines transmeten valors i és important, segons ells, que tant nens com nenes els puguin desenvolupar tots. “Si el nostre fill o filla vol esmorzar cada dia patates fregides li direm que no, doncs hem de fer el mateix amb les joguines. Hem d’identificar què és el que agrada però també oferir-los altres opcions de joc”, ha explicat la membre de coeducació, Anna Carreras.

Anna Carreras, a l'esquerra i una participant de l'activitat
Anna Carreras, a l’esquerra i una participant de l’activitat

 

El taller s’ha celebrat aquest cap de setmana a la Biblioteca Can Baratau. A Tiana encara hi ha preparades diverses activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona.