Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres avancen, Can Guardiola ja no hi és

Les obres al centre del poble avancen. Aquesta setmana han començat amb l’enderroc de Can Guardiola, que en aquests moments ja és gairebé un solar. Un espai que donarà lloc a la futura connexió entre el Passeig de la Vilesa i l’Avinguda Isaac Albéniz. La idea és que aquest nou tram de carretera sigui  l’accés per als vehicles i, així, s’elimini l’ús del doble revolt.

Mentre aquests treballs estiguin en marxa, els vehicles continuaran fent servir els carrers Anselm Clavé, Antoni Clapés i Sant Francesc per accedir a aquesta zona de Tiana. És a dir, el doble revolt. Segons va informar el govern aquest estiu, està previst que les obres durin aproximadament tres mesos.

El doble revolt
El doble revolt

Aquestes feines, tant les d’enderroc com les de connexió del nou tram del vial, estan subvencionades per la Diputació de Barcelona, per un import de 270.000 euros. Aquest conveni amb la Diputació s’ha signat el mes de juliol d’aquest 2014 i, també, ha significat el traspàs de titularitat de la zona. Així doncs, el nou tram de carretera serà municipal. Després serà l’Ajuntament l’encarregat d’adequar la zona del doble revolt. La intenció de l’actual govern és la d’incorporar-ho al projecte de pacificació i convertir-ho en una zona “amable” per als vianants.

El doble revolt
El doble revolt

El doble revolt ha estat, durant els últims mesos, una de les principals preocupacions dels polítics del poble. La majoria han coincidit en considerar-lo com un dels inconvenients més importants per a la mobilitat de Tiana. I és que en un d’aquests revolts coincideixen els autobusos o camions que baixen del poble, direcció Montgat, i els cotxes que pugen direcció muntanya.

Ja fa anys, però, que l’Ajuntament va al darrera d’aquesta connexió. L’any 2010, el govern anterior, format per Convergència i Unió i Gent pel Progrés de Tiana, van dissenyar el projecte d’obertura del Passeig de la Vilesa, que passava per l’enderroc de Can Guardiola i la part dels dos jardins del carrer de la Pau.