Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres d’ampliació de l’Institut s’allarguen per problemes amb el subministrament de material

Les obres d’ampliació de l’Institut de Tiana, que havien de finalitzar el passat mes de setembre, hauran d’allargar-se fins al gener per problemes amb el subministrament del material, especialment el de la fusta.

L’Ajuntament de Tiana ha explicat en un comunicat que l’empresa constructora encarregada d’executar les obres ja els va informar durant el mes de juliol de la saturació del mercat, una problemàtica que està patint tot el sector de la construcció, i es va decidir canviar el sistema constructiu.

Segons el consistori, l’edifici es fabricarà amb estructura de fusta, però no comptarà amb els mòduls prefabricats que contemplava el projecte inicial. Això vol dir que es construirà com una obra convencional, fet que farà allargar les obres fins al gener. En concret, preveuen que finalitzin cap al 17 de gener de 2022.

Davant de la notícia, el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha dit que “com ja va passar amb la Sala Albéniz, la planificació era impossible de complir” i ha tornat a acusar el govern d’incapacitat per gestionar bé.

Durant el temps que durin les obres, els treballs i transport de materials es faran sempre a partir de les tres de la tarda, quan els estudiants ja no estiguin al centre.

El projecte d’ampliació de l’Institut de Tiana consisteix en un edifici suspès de planta rectangular amb una planta baixa on es disposarà el nou vestíbul i la cantina i una planta primera formada per aules i serveis que es connectarà amb l’edifici ja existent.

La Sala Albéniz podria reobrir a finals d’octubre

La regidora Cristina Comas, de Junts per Tiana, va preguntar durant el ple d’aquest dimarts 5 d’octubre quin era l’estat de les obres de climatització a la Sala Albéniz i si el teatre estava a punt per a la seva reobertura. També va fer un prec per demanar que, un cop acabades, l’oposició pogués fer una visita per veure el resultat final.

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, va dir que les obres estaven pràcticament acabades i que faltava acabar de tancar un forat de la coberta. La seva previsió era que, si no sortia res d’última hora, la Sala Albéniz es pogués reobrir a finals d’octubre, en concret el dia 25, coincidint amb l’entrega del Premi Joan Armengol:

 

El teatre porta prop de setze mesos tancat.