Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres ja han començat

Tot i que l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha anunciat, al ple d’aquest dimarts, que les obres d’enderroc podrien començar dijous: “Demà no”, la màquina excavadora ha arribat al poble aquest dimecres.  L’endemà del ple municipal. Segons Pujol, abans d’enderrocar s’havien de treure la xemeneia i unes rajoles de la casa i, un cop fet, “es continuava amb l’enderroc”. Aquesta ha estat la seva resposta a Ràdio Tiana.

 

Els operaris de l’empresa encarregada de l’enderroc han confirmat a l’emissora municipal que aquest dimarts ja sabien que l’inici de les obres era dimecres.

 

“És un dia important”

Esther Pujol creu que aquesta és una data important perquè s’hauria començat un projecte històric de la localitat. Tot i això, ha recordat que sempre hi haurà persones que hi estiguin en contra. I és que una quarentena de persones, representants de “La Tiana del S.XXI” han dificultat el pas de l’excavadora durant bona part del matí.

 

Cartell d'obres davant de Can Guardiola
Cartell d’obres davant de Can Guardiola

Així és com s’ha donat inici a les obres d’obertura del Passeig de la Vilesa. L’enderroc de Can Guardiola i de la part de dos jardins del carrer de la Pau servirà per connectar aquest passeig amb l’Avinguda Isaac Albéniz. El que es vol aconseguir amb tot això és que el doble revolt, entre els carrer Anselm Clavé i Antoni Clapés, deixi de ser un punt d’accés al poble per a vehicles.

 

L’obertura del Passeig de la Vilesa

L’obertura del Passeig de la Vilesa és un projecte que es va aprovar l’any 2010, quan governaven Gent pel Progrés i CiU, des del ple municipal. Després de negociar i fer front a una expropiació i a les compensacions dels propietaris afectats, s’ha arribat a aquest punt. L’estiu d’aquest 2014, l’Ajuntament de Tiana ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per fer les primeres obres, que donaran lloc al futur tram de carretera. Aquests treballs estan finançats per l’administració amb un import d’uns 270.000 euros. A més, aquest espai de carretera passa a ser de titularitat municipal.