Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Uns 40 veïns intenten frenar l’excavadora

Les obres de l’obertura del Passeig de la Vilesa ja han començat, però no sense polèmica. Una quarentena de veïns i veïnes han intentat frenar el pas de l’excavadora cap a Can Guardiola i ho han aconseguit durant bona part del matí. Aquest enderroc ha estat considerat com “un atac contra la voluntat del poble” per molts d’ells. Ho ha explicat l’Alex Rosa.

 

 

La majoria d’aquestes persones formen part del moviment de “La Tiana del S.XXI”, que durant les últimes setmanes ha engegat diverses campanyes per intentar aturar aquest enderroc. Han entregat més de 300 firmes a l’Ajuntament i algunes instàncies. Creuen que “ha mancat la voluntat de diàleg” i “la informació”. Critiquen que els projectes d’aquestes obres s’hagin penjat al web municipal pocs dies abans de l’inici de les obres.

Finalment, Esther Pujol, acompanyada del tinent d’alcalde, Jordi Gost, ha parlat amb aquestes persones i els ha demanat que participin de la segona fase del projecte d’obertura (la urbanització) i, també, en d’altres.

 

Esther Pujol els ha recordat que aquesta ha estat una decisió del ple municipal i que ja es va aprovar l’any 2010, amb només l’al·legació d’un dels propietaris afectats.

 

L’enderroc a les xarxes

 

Les xarxes socials també han tret fum amb les etiquetes que fan referència al poble, amb missatges com “Ens trenquen el cor” o “Tiana està de dol”. Alguns d’aquests veïns també han reclamat la presència de l’alcaldessa a l’enderroc.

xarxes

 

Els que hi estan a favor

Al voltant de Can Guardiola també s’hi han apropat alguns veïns que estan a favor de l’obertura del Passeig de la Vilesa. És el cas de l’Andrea Riba, que assegura que “té ganes” de veure-ho.

 

Un altre veí, l’Andrés Otano creu que aquesta obertura facilitarà la mobilitat per als vehicles. Tot i això, ha demanat a l’Ajuntament més informació i diàleg amb la població.

 

L’enderroc d’aquesta finca i de dos jardins del carrer de la Pau són el pas previ al tram de carretera que enllaçarà aquest passeig amb l’Avinguda Isaac Albéniz.

 

“La Tiana del S.XXI” no s’acaba amb l’enderroc

Alguns representants de "La Tiana del S.XXI"
Alguns representants de “La Tiana del S.XXI”

“La Tiana del S.XXI” és un moviment que va néixer a través de les xarxes socials per debatre diversos projectes que es fan al poble. Tot i que aquest dimecres han dit “tenir clar” que no aconseguirien aturar l’enderroc, la seva feina continua. Ho ha explicat l’Alex Rosa.

 

Així doncs, amb la “voluntat d’establir un moviment crític”, aquest col·lectiu promet continuar present en moltes altres decisions que es prenen a Tiana. En aquest moment, les seves xarxes socials tenen més de 400 seguidors: 467 al Facebook i 107 al twitter.