Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les primeres accions de BSA al capdavant de la gestió assistencial de Sant Cebrià

L’Ajuntament de Tiana ha publicat un comunicat informant de les primeres accions que s’han dut a terme a la residència i centre de dia Sant Cebrià després que el Departament de Salut l’intervingués i Badalona Serveis Assistencials (BSA) es posés al capdavant de la gestió assistencial del centre.

Segons es recull a l’escrit, s’ha creat un informe de necessitats i un pla d’actuació “per garantir l’actuació més adequada en benefici dels usuaris i professionals del centre residencial”. Així doncs, entre els objectius marcats es troba l’ampliació de personal, la formació específica per a la plantilla i mesures de sectorització i seguretat.

A més, també es vol posar en marxa un pla de comunicació amb les famílies que permeti, entre altres coses, la comunicació via videoconferències entre usuaris i familiars “per reduir l’angoixa natural dels éssers estimats i garantint en tot moment el flux d’informació sanitària a les famílies”. A l’escrit s’informa que ja s’han començat a fer.

El comunicat també proporciona dades actualitzades a data de dilluns 27 d’abril sobre l’estat dels 46 residents del centre que hi havia el passat 21 d’abril, quan es va comunicar la intervenció de Salut. En total, hi ha 14 residents negatius, 13 positius asimptomàtics, 16 que en algun moment han presentat símptomes, 1 trasllat temporal al Centre Sociosanitari El Carme i s’han produït 2 defuncions.

Crida als familiars

L’Ajuntament va fer una crida el passat diumenge 26 d’abril dirigida als familiars dels residents i usuaris de Sant Cebrià. El consistori ha denunciat a l’empresa concessionària per la gestió de la crisi del coronavirus i l’equip d’assessorament legal que porta el cas ha demanat la col·laboració de tothom que “vulgui i pugui proporcionar informació o dades que ajudin a esbrinar si la gestió a la residència s’ha fet o no correctament i, en cas que hi hagi una negligència, determinar responsabilitats”.

En el comunicat que va publicar l’Ajuntament es demana que, per tal de posar aquesta informació en mans dels Mossos i de la Fiscalia, les persones que vulguin col·laborar escriguin a tiana.alcaldia@tiana.cat.