Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les restriccions actuals contra la Covid s’allarguen fins al 7 de febrer

Es torna a ampliar el període de vigència de les restriccions contra la Covid-19 que es van posar en marxa el passat 7 de gener. Així doncs, des d’aquest dilluns 25 de gener fins al 7 de febrer es mantindrà el confinament municipal de dilluns a diumenge, amb excepcions per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina, tal com es recull en aquesta infografia.

Recordem també que les botigues de més de 400 m2 estaran tancades tota la setmana i dissabte i diumenge només podran obrir les essencials, com supermercats i farmàcies. A part del comerç, també es veuen afectats sectors com la cultura, la restauració, l’esport o el lleure.

Tenint en compte que les dades dels últims dies poden variar en funció de l’actualització, el portal de la Diputació de Barcelona que mostra els casos de coronavirus per municipi indica que, a Tiana, durant la setmana del 17 al 23 de gener s’han diagnosticat 21 casos positius. A més, segons les últimes dades, la taxa de reproducció de la pandèmia es troba en 1,11. Recordem que es considera que l’epidèmia creix si aquesta Rt és superior 1.

Grups confinats

Segons recull l’aplicació Traçacovid, en data de 23 de gener, els centres educatius de Tiana tenen 5 grups confinats. Tres d’ells pertanyen a l’Escola Lola Anglada, que inclou a 57 alumnes i 3 membres de l’equip docent, PAS (d’administració i serveis) i PAE (d’atenció educativa). Els dos grups restants pertanyen a l’Escola Bressol Municipal, que inclou a 30 alumnes, 3 membres del personal docent, PAS i PAE i 2 membres del personal extern.

Al Maresme, segons les últimes dades recollides, hi ha 76 centres amb grups confinats del total de 296 que hi ha a la comarca, el que suposa el 28,25%.

Segona dosi de la vacuna

A l’altra cara de la moneda, però, es troba la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 que Salut ha administrat aquest diumenge 24 de gener als residents i treballadors de la Residència i Centre de dia Sant Cebrià que ho han autoritzat. La primera dosi de la vacuna la van rebre el dissabte 2 de gener.

A més, el passat dilluns 18 de gener també es va vacunar als residents i personal de la Residència Verge de l’Alegria. L’Ajuntament de Tiana va informar que s’havia administrat la dosi a les 21 persones que ho havien autoritzat, 9 d’ells residents i 12 treballadors.