Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

True crime: quan la realitat supera la ficció

Els podcasts i documentals de true crime s’han multiplicat en els últims anys, un format en auge que atrau els espectadors mitjançant la narració de casos de crims reals. És per això que el festival Tiana Negra li ha volgut dedicar un espai amb dos convidats que viuen aquests crims en primera línia: els periodistes de successos Jordi Grau i Tura Soler.

De fet, Soler explica que també forma part d’aquest gènere true crime, perquè ha col·laborat com a periodista en episodis de Crims, el programa de true crime de Catalunya Ràdio, explicant els casos que ha viscut en primera línia:

 

La Tura explica que és lectora de novel·la negra, sobretot de les obres d’Andrea Camilleri, creador del Comissari Montalbano:

 

Essent lectora de novel·la negra i vivint en primera línia casos reals, considera que la realitat supera a la ficció? Segons ella, sí:

 

Ella mateixa ens explica com va arribar fins al periodisme de successos:

 

La Tura explica que el que més li agrada d’aquest periodisme és el repte que suposa anar descobrint, tirant del fil i investigant un succés:

 

Però com s’afronta, a l’hora de tractar un crim, el tracte amb els familiars de les víctimes?

 

I amb els criminals?

 

La Tura explica un dels casos que més li han marcat: el del segrest de la farmacèutica d’Olot:

 

A més, avui dia, destaca un dels casos que encara estan oberts i que segueix investigant: el del Pantà de Susqueda:

 

Emocionalment, com s’aconsegueix mantenir l’equilibri per afrontar casos criminals com aquests?

 

La taula rodona amb la Tura Soler i en Jordi Grau serà el primer plat del Tiana Negra. Serà la primera activitat que es faci el divendres 22, després de l’acte inaugural, a dos quarts de vuit de la tarda.