Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les valoracions del 12M a Tiana: CATJUNTS+ es reforça com a primera força

Junts+Carles Puigdemont per Catalunya ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya a Tiana amb 1.440 vots i el suport del 30,93% tianencs i tianenques que van anar a votar. Des de la celebració de les primeres eleccions autonòmiques, CiU ha guanyat sempre a Tiana. Després de la dissolució del partit, Junts li ha agafat el relleu.

Des de Junts per Catalunya Tiana estan molt contents per aquesta primera posició. “Hem obtingut un gran resultat, hem tingut més de 400 vots més que la segona força que és el PSC, i hem més que duplicat els vots que ha obtingut ERC”, detalla la seva portaveu, Montse Torres.

També han sigut primera força en el conjunt del Maresme, tot i que a poca distància del PSC, amb un 25,37% i un 24,66% dels vots respectivament.

Pel que fa als resultats generals, Torres remarca que són “l’única força parlamentària independentista que ha crescut tant en vots com en diputats” i això els dona la responsabilitat de refer la unitat independentista i “fer un govern d’obediència catalana.”

Tot i això, assegura que el partit haurà de reflexionar sobre els motius pels quals l’independentisme ha perdut suport i per què hi ha hagut persones que han preferit quedar-se a casa i no anar a votar

Tal com ha anunciat aquest mateix dilluns, Carles Puigdemont es presentarà com a candidat a la presidència de la Generalitat en el debat d’investidura. “Espero que ho pugui tirar endavant”, diu Torres.