Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les valoracions del 23J a Tiana: victòria del PSC després de 15 anys, el PP dobla vots, ERC en perd 805 i JuntsxCat passa de segona a tercera força

El PSC ha guanyat les eleccions generals a Tiana, ERC ha perdut el lideratge respecte al 2019 i JuntsxCat i SUMAR han quedat en tercera i quarta posició respectivament. El PP ha aconseguit la cinquena posició doblant el nombre de vots que va aconseguir en les últimes generals. En aquesta notícia recollirem les reaccions de les agrupacions locals respecte a aquests resultats.

Victòria del PSC a les generals després de 15 anys

El PSC ha guanyat les eleccions generals d’aquest 23 de juliol a Tiana amb 1.353 vots i la confiança del 27% dels tianencs i tianenques que van anar a votar, passant de quarta a primera força respecte a les darreres eleccions del 10 de novembre de 2019. En aquella ocasió, van treure 652 vots i aquesta vegada han doblat resultats. Els socialistes no guanyaven a Tiana en el context d’unes generals des de les eleccions del 2008, quan van treure 1612 vots.

Ferran Vallespinós, primer secretari dels Socialistes de Tiana, manifesta que “aquests resultats ens animen a treballar a Tiana per recuperar aquell vot socialista que sempre havíem tingut a les municipals”. El PSC ha passat de 698 votants a les municipals a 1353 a les generals:

 

El PP dobla els vots respecte a les eleccions del 10N

El PP ha assolit la cinquena posició doblant el nombre de vots que va aconseguir en les últimes generals, passant de 335 a 653 vots i aconseguint la confiança del 13% dels votants. Per trobar uns resultats similars també ens hem de remuntar a les generals del 2008, on el PP va treure 648 vots. Igual que li ha passat al PSC, ells també han millorat resultats respecte a les municipals, on van treure 327 vots.

Diego Parra, portaveu del PP, diu que aquests resultats els esperonen perquè demostren que, a Tiana, “el projecte està més viu que mai”:

 

JuntsxCat passa de segona a tercera força

Els vots als partits independentistes han baixat a tot Catalunya, i Tiana no és l’excepció. Tot i que la pèrdua de vots no ha sigut tan gran com la d’ERC, Junts per Catalunya continua estant darrere del partit republicà amb 793 vots i el 15,8% del suport total. En l’àmbit estatal, Junts s’ha convertit en un partit decisiu per fer possible la investidura de Pedro Sánchez.

Montse Torres, portaveu de JuntsxCat Tiana, diu que han sigut unes eleccions molt polaritzades entre les dretes i les esquerres i felicita el PSC per la victòria. Pel que fa a Tiana, els vots obtinguts són superiors als que van assolir a les municipals (381) i espera que en els pròxims comicis siguin capaços d’engrescar-los perquè també els donin confiança a escala local: