Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les xarxes socials: una nova pista per als lladres quan som de viatge

Tiana és un municipi format per urbanitzacions i moltes cases. És per això que els Mossos d’Esquadra recomanen extremar les mesures de seguretat de cara l’estiu. Com a novetat, aconsellen no anunciar als “4 vents” que som fora de casa. Moltes persones expliquen el que fan, a cada moment, a través de les xarxes socials, com el twiter o el facebook. Així doncs, ens animen a parlar dels viatges o a mostrar-ne les fotografies un cop tornem a ser al poble. Ho ha dit el Sergent de l’Àrea Bàsica de Premià de Mar.

 

En cas de marxar de viatge, recorden que és important seguir donant vida a les llars: a través d’algun familiar que reculli el correu, que baixi i pugi les persianes o que obri algun llum.

 

Precaució, tant si marxem de casa com si no

Hi ha consells, però, que s’haurien d’aplicar tant si marxem de viatge com si no. És important, doncs, connectar les alarmes encara que anem a passar una estona a la platja o encara que estiguem a casa dormint. A més, recorden que cal tancar les portes amb clau per evitar que els lladres entrin amb facilitat. N’ha parlat el sotsinspector de l’Àrea Bàsica de Premià de Mar.

 

Totes aquestes recomanacions també serien aplicables a les empreses, en cas que tanquin per vacances. Tant a les urbanitzacions com a les zones comercials, insisteixen que la col·laboració ciutadana és fonamental per evitar robatoris. Recorden que davant qualsevol moviment estrany es pot trucar al 112 o contactar amb la policia local.

 

Els robatoris a les platges

Els robatoris, però, no es produeixen només a les cases. Les platges i les guinguetes també són un espai per gaudir de l’estiu. Cada vegada més, les persones hi van acompanyats dels seus mòbils o de les seves tauletes. És per això que la policia aconsella que sempre hi hagi algú vigilant els objectes personals.

 

Consulta els consells de seguretat als domicilis:

consells seguretat domicilis