Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“De cada tros de fang, la peça més bella”

La frase “de cada tros de fang, la peça més bella” podria ser present a l’entrada de qualsevol de les joies arquitectòniques que va projectar Antoni Gaudí. L’arquitecte treballava amb materials quotidians que convertia, amb la seva genialitat, esforç i visió, en autèntiques obres d’art.

Però aquesta frase no és d’ell. És el lema de capçalera del projecte educatiu de l’escola Tiziana. Com Gaudí, la seva finalitat és transformar les joies en brut dels seus alumnes des de l’inici de l’etapa escolar, en persones fortes social i personalment un cop acaben. Aquest juny de 2016 els alumnes de sisè de Primària són la primera promoció que ha finalitzat cicle a l’escola tianenca.

IMG-20160705-WA0004

Per la seva directora, Gemma Pérez, i per la cap d’estudis, Carol Roldan, ha estat tota una fita: els han vist créixer i fer aquesta evolució personal

 

Per l’equip directiu, aquests sis anys han estat molt intensos. En ser la primera “fornada” de l’escola han anant modificant alguns paràmetres educatius per respondre a les necessitats de formació que detectaven:

 

Després de l’experiència apresa amb aquesta primera promoció, la direcció de l’escola ja ha posat fil a l’agulla per millorar i consolidar les bases del projecte educatiu

 

Les bases del currículum de l’escola Tiziana va molt més enllà de la part acadèmica. Atorga al desenvolupament personal i social un pes cabdal:

 

L’equip directiu, com a arquitectes de la primera promoció de l’escola Tiziana, destaca que han format alumnes amb personalitats fortes i crítiques, amb capacitat d’expressar opinions i argumentar-les. Estudiants participatius, amb una  personalitat heterogènia, capaços de conviure i de respectar-se els uns als altres.