Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’espectacle de cobla i esbart DAD.EXE omple la Sala Albéniz

Més de 100 persones han gaudit aquest dissabte al vespre de l’espectacle de música en directe i dansa tradicional catalana DAD.EXE, que es va convertir en un homenatge al recentment finat Albert Cussó, tianenc estretament vinculat a l’agrupació sardanista de Tiana.

L’espectacle de cobla i esbart va aconseguir exhaurir les entrades i omplir la sala de teatre del poble.

DSC_0151

DAD.EXE, que és el resultat d’escurçar la frase “Dret A Decidir. Executable”, és un espectacle multidisciplinar que vol reflexionar sobre el passat, el present i, amb més èmfasi, el futur de Catalunya. Ho fa amb música en directe, danses i poesies teatralitzades escrites per clàssics catalans com Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol o Josep Carner. Així sonava una de les peces:

 

DSC_0162

L’obra és una apel·lació directa al moment polític que viu Catalunya, plena de metàfores i paral·lelismes. Reivindica el dret a decidir mostrant les àmplies possibilitats de la cultura catalana; cultura ballada, cantada i recitada. A banda dels acords de gralla que donen el tret de sortida a les sardanes, s’hi han sentit poemes com “La vaca cega”, de Joan Maragall, combinat amb “La vaca suïssa”, de Pere Quart. Escoltem-ne un fragment:

 

DSC_0144

La cita ha estat organitzada per l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana amb la col·laboració de l’Ajuntament en motiu del Dia Internacional de la Dona. Lali Mel·lo, ballarina professional experta en dansa tradicional, n’ha estat la convidada especial. Durant el discurs de presentació ha assegurat que “durant l’espectacle es crearan atmosferes que faran fer-nos sentir la veu dels nostres autors”.

 

DSC_0140
Lali Mel·lo presentant DAD.EXE

L’esbart Joaquim Ruyra sota la direcció de David Martínez i la col·laboració de La Cobla Catalana dels Sons Essencials han fet un espectacle tradicional amb mirada al futur.

Un DAD.EXE que aquest dissabte al vespre ha estat especial a Tiana. L’Agrupació Amics de la Sardana ha volgut dedicar l’espectacle a Albert Cussó, soci cofundador de l’Agrupació, que ens ha deixat aquesta setmana. Les paraules de la presidenta, Dolors Solà, han desencadenat un càlid aplaudiment del públic.

DSC_0135
Dolors Solà durant el discurs d’obertura de l’espectacle