Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Quatre titelles són els protagonistes del conte per la igualtat

Queden pocs dies pel 8 de març o, dit d’una altra manera, el Dia de la Dona. És per això que a la Biblioteca Can Baratau es comencen a escalfar motors.

Com? Doncs amb un conte per reivindicar que tots, homes i dones, nens i nenes, som iguals. I és que lliçons com aquestes no tenen edat. Així que nadons, petits i petites, pares, mares, avis i àvies, han gaudit aquest dissabte al matí d’una estona de titelles a càrrec de la Companyia Rondallaire.

DSC_0117

No eren titelles tradicionals, eren personatges molt originals que vivien en un món on els jocs dels nens i els de les nenes eren ben diferents. La Joana, la protagonista principal, volia fer entendre a els seus amics, en Federico, la Margarita i en Max que tots els jocs són iguals per a nens i per a nenes; que elles poden jugar a cavallers i ells a ser princeses, per exemple.

DSC_0126

Després de veure’s invadits per dos extraterrestres, s’han adonat que la Joana tenia raó i que l’important és passar-ho bé tots junts amb jocs que no hi entenguin de sexes.

DSC_0131

El missatge, clar i contundent però emmascarat amb aquesta bonica història, ha arribat a grans i a petits. Tots ells, uns 30 en total, s’han mostrat molt participatius i disposats a dir-hi la seva.

DSC_0124

El petit espectacle organitzat per Igualtat Tiana enceta una setmana en la què la protagonista serà la dona. Un Dia de la Dona que és la imatge de la lluita col·lectiva per la igualtat. Una lluita que, precisament, comença amb activitats com aquesta.