Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’esport, un dels sectors més afectats per les actuals mesures contra la Covid-19

Les restriccions contra la Covid-19 que es van posar en marxa el passat 7 de gener i finalitzaven aquest diumenge s’ampliaran una setmana més, fins al 24 de gener. Així ho ha avançat el 3/24 i ho ha pogut confirmar l’ACN. Al migdia hi ha prevista una roda de premsa posterior a la reunió del Procicat on s’explicaran tots els detalls.

Així doncs, es mantindria el confinament municipal cada dia de la setmana i el tancament de comerços no essencials el cap de setmana, entre altres mesures. Entre elles es troba el tancament d’equipaments esportius, amb l’excepció de les piscines, i l’aforament del 50% en les instal·lacions a l’aire lliure.

Segons recull el DOGC, aquestes restriccions també inclouen el tancament de les pistes i camps d’esports públics a l’aire lliure que no estiguin supervisats. El regidor d’Esports, Albert Sales, explica que això ha afectat al funcionament del nou espai de cal·listènia que es va inaugurar el passat 23 de desembre al Parc de Can Puigcarbó:

 

A Tiana, el tancament d’equipaments esportius ha provocat que s’hagi hagut de tancar el pavelló municipal:

 

Durant el ple del mes de desembre es va aprovar per unanimitat la petició de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) per declarar l’activitat física com a bé essencial. Una demanda que no s’ha produït:

 

De fet, l’UCEC es va tornar a manifestar amb la posada en marxa de les mesures que ara estan actives, titllant-les d’”incoherents i injustes”. Segons explica el regidor d’Esports, el confinament municipal fa que esportistes de fora de Tiana que formen part d’algun dels clubs i entitats de la vila no puguin venir:

 

La demanda per declarar l’activitat física com a bé essencial i la denúncia a aquest tancament de les instal·lacions esportives també s’ha manifestat per part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Des d’aquesta institució denuncien que “aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català” i que les indemnitzacions anunciades no són suficients.