Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’estanc de Tiana, un dels primers a tenir la cigarreta electrònica

Nicotina, vapor i sabors. Aquesta curiosa barreja és la protagonista de diferents debats entre consumidors, comercials i metges. Parlem dels nounats cigarrets electrònics, una aposta pensada per deixar de fumar, o no.

Ha sobtat l’aparició i la ràpida proliferació de botigues que es dediquen a la venda de cigarrets electrònics. Locals que estaven tancats des de feia mesos, víctimes de la crisi, ara tornen a obrir amb aquest propòsit.

[destacat_dreta]Palmira Giménez assegura que el boom ja ha passat i que és per això que n’ha venut pocs[/destacat_dreta]

A Tiana també han arribat. De fet, l’estanc del poble ha estat un dels primers en comercialitzar-los. Tot i que ja fa quinze dies que es poden comprar diferents varietats de cigarrets electrònics al seu estanc, la Palmira Giménez assegura que el boom ja ha passat i que és per això que n’ha venut pocs. Pensa que durant el Nadal, els cigarrets electrònics seran un recurs a l’hora de fer regals a amics o familiars i que serà aleshores quan se’n vendran més. A mode d’opinió personal, la Palmira creu que és una bona alternativa al tabac però que, pel que es comenta per l’estanc, sembla que els seus clients prefereixen actualment la cigarreta convencional.

La polèmica està servida. La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) alerta dels efectes nocius del cigarret electrònic a curt termini. Afirma que pot provocar canvis als pulmons molts semblants als que provoca el tabac. Els comerciants del nou cigarret, però, no en veuen inconvenients. Defensen que es pot anar reduint la dosi de nicotina fins a eliminar-la i, així, aconseguir acabar amb l’addicció. La Palmira reconeix que molta gent del seu entorn ha deixat de fumar gràcies al nou invent de components farmacològics.

[destacat_dreta]És una bona alternativa al tabac però, pel que es comenta per l’estanc, els clients prefereixen la cigarreta convencional.[/destacat_dreta]

Ni a l’estat espanyol ni a Catalunya existeix, de moment, cap legislació específica que reguli el seu ús. Per això, el debat entre metges, comerciants i clients sobre si el nou cigarret electrònic s’ha de sotmetre a la llei antitabac és constant. L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha donat el primer pas i prohibirà, a partir de setembre, el seu ús als hospitals catalans. L’altre debat que es manté sobre la taula és el de permetre, o no, el consum dels cigarrets en locals tancats. Mentre que els consumidors de cigarrets electrònics creuen que no és tan perjudicial com el tabac convencional i que no se’ls pot aplicar la mateixa llei, els no-fumadors se senten ofesos pel vapor amb olor que desprenen.

Cigarreta electrònica
Cigarreta electrònica

De moment, el futur del cigarret electrònic és incert, però el que sí que està demostrat és que el plaer de fumar o vapejar – el nou verb específic per a les cigarretes electròniques – continua esdevenint una addicció. La diferència, però, es troba en el gust, en la funció i en el preu, que resulta ser notablement més alt.