Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Via lliure per la transformació de Can Guinart

Després que en el darrer ple de novembre no es pogués tirar endavant, l’últim ple de l’any ha aprovat el canvi d’usos de la masia de Can Guinart. Una modificació que permetrà que a la finca s’hi pugui fer alguna activitat comercial o de servei. Això ha estat possible gràcies als vots a favor del PSC, d’ERC, del PP i de CiU.

Enric Nolis, portaveu CIU
Enric Nolis, portaveu CIU

La novetat, en aquesta votació, ha estat el canvi de critèri de CIU que a l’últim ple es va absteni. Aquest dimarts hi ha votat a favor.  El seu portaveu, Enric Nolis, ho ha justificat explicant que, finalment, han rebut la informació que reclamaven per concretar les intencions d’aquesta modificació, una situació que, segons el convergent, en el darrer ple era massa àmplia.

Els que continuen amb la mateixa opinió, però, són els de Gent pel Progrés de Tiana que s’han abstingut en aquesta votació. El seu portaveu, Joan Pau Hernández, reclama una informació encara més completa sobre aquest futur canvi. A més, Hernández afegeix que seria important estudiar l’impacte que aquesta transformació podria suposar al municipi.

 

Des de la regidora d’urbanisme, Ricard Fabra, ha volgut tranquil·litzar el regidor de l’oposició explicant que ja s’han pres les mesures per limitar el tipus de serveis que es puguin fer a Can Guinart i evitar que s’hi dugui a terme algun tipus d’activitat que no sigui adient per a Tiana. “Les explicacions s’han donat per activa i per passiva”, ha afegit Ricard Fabra.

 

El ple ha tornat a posar damunt la taula el debat sobre les masies de Tiana, moltes d’elles en situació d’abandonament com a conseqüència de l’elevat preu de la seva conservació.  El tema s’ha reobert amb la demanda de l’ampliació d’usos per part dels propietaris de la Masia de Can Guinart. Una modificació que els permetria, per exemple, convertir la finca en un restaurant o un hotel, entre d’altres opcions.

El ple passat  l’ampliació d’usos va quedar en empat tècnic: amb sis vots a favor (PSC, ERC i PP) i sis abstencions (GPT i CiU). Però l’equip de govern l’ha tornat a presentar perquè creu que és imprescindible per evitar el deteriorament d’aquesta part del patrimoni tianenc.

“Per què Can Guinart no”, és el que es qüestiona el regidor d’urbanisme, recordant altres masies de Tiana ja convertides en restaurants o moltes d’altres de municipis del Maresme. Fabra, a més, explica que la fisonomia de la finca continuaria sent la mateixa: “es tracta de donar una sortida als propietaris per poder-la aprofitar, ja que mantenir-la costa molts diners”. “Seria absurd dir que no, hem de potenciar el que tenim al poble, si no els donem facilitats, les masies s’acabaran caient”, ha afegit el regidor.