Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’estelada torna a la rotonda d’entrada a Tiana

Malgrat la pluja intermitent, aquest vespre l’acte habitual dels dilluns per demanar la llibertat dels presos polítics s’ha traslladat a la rotonda d’entrada a Tiana. El motiu: tornar a col·locar l’estelada que la setmana passada havia despenjat un grup d’encaputxats.

A mesura que s’anaven apropant a les vuit del vespre, els carrers circulars a la rotonda s’han començat a omplir de gent amb algun element groc a la roba i amb el paraigües o l’impermeable a sobre.

Quan ja ha arribat l’hora, la gent s’ha col·locat al mig del carrer, tallant la circulació dels cotxes que venien perpendicularment. La Policia Local ha hagut de regular el trànsit, durant l’estona que ha durat l’acte, per fer que els cotxes passessin per un sol costat de la rotonda.

Amb un micròfon i un altaveu situats a una de les voreres, l’acte ha començat amb una cançó del musical “Els Miserables” versionada al català. Escoltem el fragment de “Pots sentir el poble cantar?”:

 

Després, s’ha llegit un poema de Miquel Martí i Pol:

 

A continuació s’ha procedit a la lectura del manifest, a càrrec del president d’Òmnium Tiana, el Lluís Neira. Escoltem un fragment:

 

A més a més, en el manifest també han reivindicat la falta de democràcia a l’Estat espanyol. Segons l’escrit, la democràcia espanyola s’ha devaluat i està plena d’actitud violentes i feixistes. També han criticat que a la gent del PP, Ciutadans i els socialistes no només els molesten les estelades, els llaços grocs i les cançons, sinó que el que més els hi molesta és que la gent es pugui expressar lliurement.

Seguidament han fet una crida per la llibertat dels polítics que estan a la presó i a l’exili, enumerant-los un a un. Escoltem una part d’aquest moment:

 

El moment més important d’aquesta trobada ha sigut quan s’ha cantat l’himne dels Segadors mentre es tornava a enarborar l’estelada:

 

Gairebé espontàniament, quan l’estelada ha arribat a dalt de tot s’han començat a sentir crits de Puigdemont president:

 

Un element festiu de la trobada ha sigut quan s’ha ballat la sardana de Tiana al voltant de la rotonda. Escoltem-ho:

 

L’acte, però, era reivindicatiu. Per aquest motiu, s’ha acabat amb tots els presents cantant la cançó de “L’estaca” de Lluis Llach. Acabem la noticia escoltant un fragment d’aquest moment: