Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’hora del conte apropa la lectura i la natura als infants de Tiana

Una maleta carregada d’animals, un acordió i mil històries per explicar. Aquests han estat els ingredients principals de la Marta Catalán per conduir “L’hora del conte” d’aquesta setmana a Can Baratau. Tal com ella explica, no és la primera vegada que hi participa:

 

L’activitat forma part del projecte “Parcs i Biblioteques…naturalment!” de la Diputació de Barcelona, que busca, entre altres coses, apropar la lectura i la natura a tots els ciutadans. En aquest cas les vol que els més menuts de la casa prenguin consciència del seu entorn natural més immediat i es sensibilitzin sobre la necessitat de conservar-lo. En el cas dels nens i nenes de Tiana, la proximitat de la Serralada de Marina ho fa encara més necessari. La Marta Catalán explica com el conte que ha explicat té relació amb la idea del projecte:

 

Els temes dels seus contes, però, són molts i variats. Per aconseguir-ho, s’inspira en contes ja existents, s’inventa de nous o els adapta a la seva manera de narrar:

 

El que no falla mai, però, és el seu acordió. La Marta explica que ha estat un element essencial des que va començar, ara fa 10 anys:

 

De fet, durant tota la sessió l’acordió funciona de fil conductor, el conte comença i acaba amb música. Ella canta i, sobretot cap al final, els nens i nenes ballen i piquen de mans. Escoltem-ne un fragment:

 

Podeu trobar més info de la Marta Catalán a la xarxa, amb els projectes que té en marxa i els contes que explica a infants i adults.