Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Institut treballa en l’arribada del Batxillerat pel curs que ve

L’equip de govern va anunciar fa unes setmanes que l’ampliació de l’Institut de Tiana per fer front a la realitat actual del centre –pas de dues a tres línies d’ESO i l’arribada del Batxillerat- s’aconseguirà tirar endavant gràcies als recursos econòmics del Programa d’Actuacions de Cohesió Territorial (PACTE) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En total, 580.851 euros es destinaran a Tiana.

Després de la demanda de l’AMPA de l’Institut de Tiana als grups polítics per fer passos concrets per treure a concurs la redacció del projecte d’ampliació, l’associació de mares i pares s’ha mostrat satisfeta amb aquest pas endavant i ha agraït via xarxes socials la implicació de tots els actors que ho han fet possible:

I és que l’ampliació de l’Institut s’havia tornat gairebé inevitable a causa del creixement del centre educatiu. Aquest setembre ha sigut el primer curs que s’ha comptat amb una tercera línia d’ESO, fet que ha comportat la instal·lació de dos mòduls prefabricats. El director, en Josep Gimeno, explica que, aprofitant aquest augment de línies, es volia apostar també pel Batxillerat:

 

La idea de fer arribar el Batxillerat a Tiana, però, no és nova. Des del mateix naixement de l’Institut, el setembre del 2011, ja es tenia present:

 

Des del centre estan agraïts que s’hagi pres el tema del Batxillerat com una qüestió de poble i el suport que han tingut de tots els grups polítics per tirar-lo endavant, encara que resulti un repte per un municipi com Tiana:

 

L’ampliació en si, amb el nou edifici, no estarà llesta fins al curs 2021-2022, però aquest mateix setembre ja començarà a implantar-se el batxillerat en els mòduls que estan actualment instal·lats:

 

Les preinscripcions s’obriran durant la segona quinzena del mes de maig:

 

Allà és on es començarà a veure la demanda i, també, la necessitat d’ampliar la plantilla de docents:

 

Abans, però, tindran lloc les portes obertes, que es faran el 21 de març. Allà, s’explicaran tots els detalls del nou curs:

 

L’ampliació de l’institut serà d’uns 850 metres quadrats, que es connectarà amb l’edifici ja existent a través de la primera planta.