Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tres llibres d’autors tianencs per aquest Sant Jordi

Passejant per Barcelona amb el Quixot

cervantes

“Cervantes a Barcelona” és un llibre de Rafa Burgos. Aquest autor afirma que molta gent desconeix que la segona part d’aquest llibre es desenvolupa majoritàriament a la capital catalana. Segons ell, molst es queden només amb la frase “En un lugar de la mancha” i ell vol desmitificar això recorrent els espais catalans on es desenvolupa la història. Com si es tractés d’una guia turística.

 

L’autor va estar preparant el llibre durant mesos. La tria de Cervantes per tal de guiar al lector a través la ciutat, segons Rafa Burgos, es deu a què aquest va ser un llibre molt important per ell durant la seva infantesa. I els llocs pels quals va passar Don Quixot són molt diversos.

 

El periodista Rafa Burgos
El periodista Rafa Burgos

Per aquest autor, Barcelona és màgica des que era petit. Per això, recomana el llibre a tothom que vulgui aprofundir en la seva història. Rafa Burgos ha presentat aquest dimecres a Barcelona la seva guia amb motiu de la Diada.

 

Un central que va ser central pel Barça

David Salinas és un altre dels autors tianencs present a les llibreries aquest Sant Jordi. Aquest periodista del diari Sport ha escrit “Francesc Rodríguez García, una vida entregada al Barça”. En la seva novel·la, Salinas remarca la importància que va tenir aquest central a la història del Barça, tot i haver passat desapercebut al voltant d’altres grans figures com Kubala o Luis Suárez.

 

El llibre recull el seu paper com a jugador però també com a segon entrenador i com a observador. Segons l’autor, el Rodri és una figura que ha estat essencial pel Barça de diferents maneres i per aquest motiu li ha volgut retre homenatge en forma de novel·la malgrat les traves editorials.

 

David salinas i Rodri a la presentació

Aquest llibre està enriquit amb documents del propi Francesc Rodríguez García. Per això, pot ser un bon regal de Sant Jordi pels fanàtics de l’esport.

 

El difícil camí per ser cineasta

Un altre llibre escrit a Tiana i que fa poc va arribar a les llibreries és “No crec en Déu, només crec en Billy Wilder” de Roger Tartera. De fet, una part d’aquesta novel·la transcorre al municipi. A més, també està ambientada en altres poblacions properes com Badalona i El Masnou. Una tria que es va fer perquè l’autor té més facilitat d’escriure sobre aquells llocs en els quals ha estat.

 

Roger Tartera
Roger Tartera

L’argument gira al voltant d’un jove, fill de família rica del barri del Masram al 1995, que somia amb estudiar cinema a Barcelona i que té a Billy Wilder com a director preferit. Aquest fet va ser el que va motivar l’elecció del títol de Roger Tartera, juntament amb una anècdota que implica a Fernando Trueba.

 

Per matricular-se a l’escola, el protagonista necessita diners però el seu pare no vol donar-li. Així, el relat segueix tot el que el jove es veu obligat a fer per tal de pagar els seus estudis.