Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Lluís Llort: “Em vaig ficar al gènere negre pràcticament sense voler”

Lluís Llort, escriptor i periodista de El Punt Avui, és un dels convidats que estarà present al Tiana Negra. Ell es considera un gran aficionat del gènere. Tot i que la seva feina a la secció de cultura d’un diari li obliga a llegir molt llibres diferents, assegura que la novel·la negra “té un ganxo especial” que la converteix en la seva lectura preferida en el moments d’oci.

Aquesta afició és la que li ha conduit a incorporar elements del gènere negre a les seves novel·les, de mica en mica i sense adonar-se. Llort assegura que ell no etiquetava les seves obres dins d’aquesta categoria fins que Sebastià Bennasar, director del Tiana Negra, les va començar a classificar com a tals.

 

Pel periodista, els festivals com el de Tiana són molt importants perquè, segons ell, “qualsevol esdeveniment que promocioni la lectura és necessari i més si ho fa de manera lúdica i atractiva”. A més, assegura que aquest festival en concret fomenta molt més el vincle entre els escriptors catalans que altres com el BCN Negra, perquè és més íntim i tots els autors estan al mateix nivell i parlen el mateix idioma.

Finalment, Llort considera que els esdeveniments d’aquest tipus permeten multiplicar els lectors, donar a conèixer noves obres i eliminar els prejudicis que hi ha al voltant de la novel·la negra com a gènere “senzill”.

 

L’escriptor barceloní ha assistit a les tres edicions del Tiana Negra. A la primera, com a convidat, i a la segona, com a oient. Enguany presenta les dues novetats que acaba de treure al mercat.

La reina de diamants és una novel·la que ha escrit conjuntament amb Marc Moreno, Salvador Macip i Sebastià Bennasar. Cada un d’ells redacta un capítol des del punt de vista d’un personatge diferent, narrant així una sola història de manera conjunta. Una feina que a priori pot semblar complicada però que, segons Llort, ha estat possible gràcies a “un treball previ ben fet” i a un contacte constant a través del correu electrònic.

 

L’altra novetat que l’escriptor presentarà enguany al Tiana Negra, Herències col·laterals, parteix d’una notícia real i critica diferents elements de la societat, com la perillosa piràmide invertida que s’ha creat amb la tercera edat. Tot i així, Llort considera que la denúncia social ha de ser un element més de l’obra, que ha de sortir de manera natural sense convertir el llibre en un pamflet.

 

Lluís Llort espera que encara quedin moltes edicions del Tiana Negra per tenir més oportunitats d’assistir-hi, ja sigui com espectador o com a convidat.