Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Llum verda a la pacificació del centre de Tiana

La pacificació del centre de Tiana podrà tirar endavant. El ple del mes de juny ha donat llum verda a l’ordenança reguladora del trànsit als carrers Centre, Lola Anglada, Sant Cebrià i accés al carrer Sant Domènech.

El ple de juny
El ple de juny

Aquesta ordenança és el que permetrà restringir l’entrada de vehicles, en determinats horaris, per aquesta zona. La prioritat, a partir d’ara, seran els vianants. Això ha estat possible gràcies als vots a favor dels membres del govern, PSC i ERC, i del PP. CiU i Gent s’hi ha manifestat en contra. Aquesta ha estat la reacció de l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

L'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol
L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol

Els portaveus de Convergència i Gent han justificat el seu vot assegurant haver rebut insuficient informació sobre aquest projecte. A més, han insistit que la prioritat per Tiana és obrir el Passeig de la Vilesa per eliminar el doble revolt. Una intervenció amb la qual l’alcaldessa ha afirmat estar-hi treballant.

 

El regidor del PP, Manuel Gonzalo creu que la pacificació i l’obertura del Passeig de la Vilesa són dos projectes diferents.

 

El regidor del PP, Manuel Gonzalo
El regidor del PP, Manuel Gonzalo

Una vegada més, Gonzalo ha facilitat l’aprovació d’un dels principals projectes d’aquest govern.

 

L’oposició demana més atenció amb els afectats

És la segona vegada que el ple municipal debat aquesta ordenança. La votació d’aquest mes, però, ha estat definitiva. Al mes d’abril, després que els grups s’hi posicionessin i quedés aprovada amb el suport del PSC, ERC i PP, va començar un període d’exposició pública. Durant aquest temps, l’Ajuntament no hauria rebut al·legacions però sí diversos escrits per part de ciutadans: cap per part de grups municipals. L’oposició, però, creu que el govern hauria de donar més importància a aquests missatges. Ho han defensat els portaveus de CiU, Enric Nolis, i de Gent, Joan Pau Hernández.

 

Membres de Gent
Membres de Gent
Membres de CiU
Membres de CiU

Qui ha respòs a aquesta demanda de l’oposició han estat els portaveus dels grups que formen govern. Pel PSC, Héctor González i per ERC, Jordi Gost.

 

El portaveu del PSC; Héctor González
El portaveu del PSC; Héctor González
El portaveu d'ERC, Jordi Gost
El portaveu d’ERC, Jordi Gost

 

L’alcaldessa, Esther Pujol, ha assegurat que atendran a tots els afectats i a totes les persones que han fet arribar escrits a l’Ajuntament.

 

Aquesta ordenança posa horaris pels vehicles que vulguin entrar al centre. No s’hi podrà circular entre les 11 del matí i les 17h de la tarda, els dies feiners, i entre les 11 del matí i les 20h del vespre els caps de setmana i dies festius. Veïns, comerciants i vehicles de servei o emergència en seran una excepció. La velocitat de circulació serà a 10 quilòmetres per hora i els aparcaments del centre es convertiran en exprés: per estacionar 15, 30 o 45 minuts. Els veïns, però, hi podran aparcar durant les nits: fins l’hora de càrrega i descàrrega dels comerços.