Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana demana un referèndum sobre la monarquia

Els polítics de Tiana també han reaccionat després que el Rei Joan Carles I hagi abdicat. La majoria del ple municipal ha demanat una reforma constitucional i també la celebració d’un referèndum sobre la monarquia.

 

-Gent pel Progrés de Tiana

 

-Partit dels Socialistes

 

-Convergència i Unió

 

-Esquerra Republicana

 

L’únic grup que no ho ha demanat ha estat el PP. Manuel Gonzalo.

 

Així doncs, l’Ajuntament de Tiana, amb el suport del PSC, CiU, ERC i Gent, reclama a l’Estat espanyol impulsar un procés constituent per a plantejar la República i un altre model d’Estat, utilitzant tots els mecanismes que preveu la Constitució Espanyola. Creuen que el model que ha regnat a l’Estat espanyol, en els darrers 40 anys, s’ha mostrat esgotat i accentuat pel fet que moltes generacions no l’han pogut escollir. Hauria de ser, segons aquests regidors, la ciutadania qui decidís lliurement, amb els seus vots, tot allò que afecta les seves vides, el sistema polític, el model econòmic i de societat.

A més, els regidors han tornat a recolzar la consulta del 9-N: declarant la necessitat de continuar el procés per a l’exercici del dret a decidir i que el poble de Catalunya s’expressi en llibertat.

Aquest acord es faria arribar al Congrés dels Diputats i al Senat, al Govern de l’Estat espanyol, al Govern de la Generalitat de Catalunya i a la Presidència de la Unió Europea.

Els grups municipals de Tiana han votat aquesta moció que ha presentat, d’urgència, Gent pel Progrés de Tiana.

 

Alguns veïns també han reaccionat a l’abdicació del Rei: clica aquí