Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’obertura avança per Can Regàs

L’excavadora ha tornat a Tiana. Ha arribat la segona i última fase d’enderrocs. Després que finalitzés el de Can Guardiola, l’únic que ha afectat una casa sencera, és el moment dels patis dels números 6 i 8 del carrer de la Pau. Uns 90 metres quadrats de cada jardí, segons l’Ajuntament, són els que deixaran pas al nou tram de carretera, que connectarà l’avinguda Isaac Albéniz amb el passeig de la Vilesa, passant pel terreny de Can Guardiola.

El primer en caure a terra ha estat la capella, situada a l’exterior de Can Regàs. La voluntat d’alguns veïns per conservar-la és una de les polèmiques que ha afectat aquest projecte. Tot i això, l’Ajuntament ha explicat, en diverses ocasions, que es tracta d’un petit edifici sense cap tipus de catalogació. A més, un informe de la Generalitat va resoldre que no hi ha “constància” que hi hagi pintures murals del pintor noucentista Josep Obiols. Recordem les paraules de la regidora de cultura, Núria Blasco.

 

Segons la pròpia regidora, aquesta capella mai ha estat un element d’identitat per Tiana.

 

Can Raspall és l’altra casa que perd espai de jardí. Els operaris, de fet, ja hi estan treballant.

Entrada a Can Raspall
Entrada a Can Raspall

Amb aquestes intervencions, l’obertura del passeig de la Vilesa continua avançant. El que s’aconseguirà, finalment, serà una via que permeti pujar i baixar els vehicles sense haver de fer servir el doble revolt.

 

L’excavadora arriba sense problemes

Aquest enderroc ha estat molt diferent al de Can Guardiola. Aquesta vegada l’excavadora ho ha tingut més fàcil i ha pogut apropar-se a Can Regàs sense problemes. Ho ha fet a través del, fins ara, espai lúdic i esportiu per a gent gran, situat al carrer Sant Francesc.

L'excavadora iniciant els treballs d'enderroc
L’excavadora iniciant els treballs d’enderroc

No va ser així quan va arribar el dia de tirar a terra Can Guardiola. Aquell dimecres 8 d’octubre uns 40 veïns van intentar frenar el seu pas. Tot i això, només van aconseguir endarrerir les feines durant unes hores i el compromís del govern de tenir en compte la seva opinió de cara les properes fases d’aquest projecte, com la d’urbanització.

La "Tiana del S.XXI" es va plantar davant l'excavadora. 8 d'octubre del 2014
La “Tiana del S.XXI” es va plantar davant l’excavadora. 8 d’octubre del 2014

El moviment, que ha intentat impedir que es tirés a terra Can Guardiola o la capella, ha estat el de la plataforma de “La Tiana del S.XXI”. Aquesta vegada, segons han informat a Ràdio Tiana, estaven “preparats” per aquests altres enderrocs. Tot i això, creuen que “ja no serveix de res” fer una manifestació o plantada d’aquest tipus.

Els seus membres consideren que han lluitat “fins l’últim moment per protegir la capella”. A través d’un comunicat han lamentat una “manca de voluntat de l’Ajuntament” a l’hora de dialogar o d’aturar el projecte.

 

“La Tiana del S.XXI” critica “les presses del consistori” amb aquestes obres. Consideren que la proximitat del calendari de les properes eleccions municipals ha agilitzat aquesta actuació.