Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Observatori Astronòmic acull aquest octubre dues observacions públiques de Saturn i la Lluna

L’Observatori Astronòmic de Tiana acollirà aquest dissabte 7 d’octubre a partir de dos quarts de nou del vespre l’observació nocturna: «El planeta Saturn i el seu sistema d’anells». Tal com ens explica en Ramon Bosque, del Grup d’Astronomia de Tiana, l’activitat consistirà en una xerrada introductòria seguida d’una observació de Saturn amb els aparells de l’observatori:

 

Aquesta activitat està inclosa dins del programa de passejades guiades del Parc de la Serralada de Marina, que aquest mes també inclou un recorregut per l’itinerari del Rocar que es farà el diumenge 29 amb l’objectiu de conèixer les roques i el relleu de la zona. És per això que per participar en qualsevol d’ambdues activitats cal fer inscripció prèvia trucant a l’Oficina del Parc en horari de deu del matí a una del migdia (933 956 336).

A banda d’això, des del Grup d’Astronomia de Tiana han organitzat una segona observació per aquest mes d’octubre. Serà dissabte 21 i, en aquest cas, l’astre a observar serà la Lluna per celebrar la Nit Mundial d’Observació de la Lluna:

 

L’activitat serà gratuïta i sense reserva prèvia. En cas que l’afluència de públic superi l’aforament del local s’anirà regulant l’entrada.