Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Lola Anglada reviu a la biblioteca de la mà de l’actriu Carme Sansa

Aquest dijous la Biblioteca Can Baratau ha acollit la presentació del llibre “Lola Anglada, memòries 1892 – 1984”. Es tracta d’un repàs per la vida de l’artista, passant pels seus anys a Tiana i la seva reclusió en el silenci.

Segons les seves autores, Núria Rius i Teresa Sanz, el relat vol plasmar la “concepció del món” i la “complexa personalitat” de Lola Anglada. Asseguren que l’obra és “una visió fascinant de la seva evolució vital i artística”.

IMG_3509
Les autores del llibre; Núria Rius i Teresa Sanz

La presentació de l’esperat llibre, que ha portat més de quatre anys d’investigació a les autores, no podia quedar-se en una simple xerrada. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de la reconeguda actriu Carme Sansa, que ha interpretat Lola Anglada llegint un fragment adaptat de les memòries. El públic, emocionat, l’ha aplaudit en acabar. La Local n’ha pogut enregistrar una part:

 

IMG_3517
L’actriu Carme Sansa en un moment de la lectura dramatitzada

El llibre, però, no vol ser una mera transcripció dels manuscrits de l’artista. És per això que les seves autores l’han concebut també com un “catàleg” de les seves obres. Amb això, es vol “reivindicar que les obres de Lola Anglada no són presents als museus catalans”. A més a més, al final del llibre hi han afegit petites biografies dels personatges importants en la vida de la protagonista, per tal que el lector pugui contextualitzar-ne la història.

IMG_3503

Lola Anglada, abans de morir, va preparar una carpeta que contenia tot un conjunt d’escrits, acompanyats de nombroses referències textuals, retalls de diaris, catàlegs d’exposicions, poemes, cartes, etc., que volia publicar a manera de memòries. Una part dels documents estaven mecanografiats, però bastants fulls romanien manuscrits. Aquest recull, conservat en el fons de la Diputació de Barcelona, ha estat la base del treball presentat ahir, han explicat les autores del llibre.

L’elaboració de l’obra ha requerit multitud de visites per part de les autores al nostre poble. La tianenca Montserrat Carrió les ha acollit en diverses ocasions a casa seva, on els ha proporcionat documents i els ha donat informació sobre la vida de Lola Anglada.

El llibre, publicat per la Diputació de Barcelona aquest estiu, és descrit com “una mirada única que recorre el segle XX”.